Det finns ägare av den nya iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR som vill veta varför deras enhetsskärm inte roterar när de aktiverar funktionen och också varför accelerometern slutat fungera. Skärmrotationen och accelerometern är två av de effektiva funktionerna som du kan använda på din iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR. Om du vill veta varför du upplever det här problemet på din Apple-enhet, bör du fortsätta läsa den här artikeln. En del användare har också klagat över att standardkameran visar allt som fångas upp och ner närhelst de använder och alla ikoner visas på ett inverterat sätt. Om du vill veta hur du kan fixa dessa irriterande problem, följ sedan tips som kommer att diskuteras i den här artikeln.

Hur man fixar iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR skärmen roterar

Om du ger problem med skärmrotationsfunktionen på din iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR finns det två effektiva metoder som du kan använda för att lösa den. Den första metoden som jag kommer att rekommendera är att utföra en hård återställning på din iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR. Ett annat sätt att fixa det här problemet är att kontrollera om alternativet för låsskärm är inaktiverat. Följ noga tipsna nedan för att lära dig hur du kan låsa upp funktionen Portrait Orientation Lock.

  1. Slå på din iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XRNär du kommer till startskärmen använder du fingret för att svepa upp. Du kommer att se låsikonen längst upp till höger på enhetens skärm, tryck på den. Du kan nu ändra riktningen för att säkerställa att skärmens rotatioinfunktion är påslagen och fungerar

Det är möjligt att din trådlösa nätverksleverantör har inaktiverat alternativet för att användare ska ha åtkomst till tjänsteskärmen. Om du befinner dig i den här situationen är det enda alternativet du har att återställa din iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR till fabriksinställningarna. Jag föreslår också att du kontaktar din tjänsteleverantör innan du utför denna process; Det är möjligt att de kanske vet hur du enkelt kan lösa problemet utan att återställa din smartphone. En annan idé som verkligen inte är tillrådlig är att försiktigt slå din iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR, det har visat sig vara effektivt för att fixa problem med skärmrotation och accelerometer, men se till att du gör det noggrant. Det bästa sättet att fixa skärmrotationsproblem på din iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR som jag kommer att rekommendera är genom att utföra en hård återställning. Det viktiga är att se till att du har en säkerhetskopia av alla dina viktiga filer och data innan du startar denna process. Om du vill säkerhetskopiera dina filer, behöver du bara hitta alternativet Inställningar på din Apple-smarttelefon och knacka på Säkerhetskopiera och Återställ.