Instagram är den största webbplatsen för att skapa och dela foton. Du kan sätta ihop några fantastiska bilder om du vet hur du använder tillgängliga effekter. Idag kommer vi att undersöka hur man skapar coola fotokollage på Instagram. Processen är enkel och enkel och tar bara flera minuter. Fortsätt läsa och lära dig att skapa ett fotokollage i en Instagram-berättelse.

Se även vår artikel Rätta dimensioner för bilder och video för Instagram-berättelser

Skapa ett fotocollage i en Instagram-berättelse

Börja med att skapa en bakgrund för ditt collage

Det första du måste göra är att skapa en bakgrund för ditt fotokollage. Instagram Stories kan hjälpa dig att göra det, och med lite övning kan du hitta några spännande och unika collager. Här är vad du måste göra för att skapa en bakgrund.

  1. Öppna Instagram-berättelser på din telefon. Ta ett foto med fotograferingsläget "Normal". (Du kan inte använda videor i dina collage.) Tryck på "Borstverktyget" för att lägga till färg i din bakgrund. Tryck och håll en färg längst ner för att välja den du vill använda. Tryck och håll fingret var som helst på skärmen för att fylla den med färgen du valde. (Det är möjligt att ändra bakgrundsfärger senare). Om du vill ha en svart bakgrund kan du ta ett foto av valfri yta med din telefon placerad med framsidan nedåt på den.

När du är klar med att välja din grundläggande bakgrund är det dags att lägga till några foton från din kamerarulle.

Lägg till foton från din kamerarulle (iOS)

  1. Öppna kamerarullen på din iOS-enhet. Tryck på ett foto som du vill öppna förhandsgranskningen. Tryck på knappen "Dela ikon" längst ner till vänster. Tryck på "Kopiera" för att kopiera fotot till urklippet. Nästa steg är att lägga till bilder du vill använda på Instagram Stories.

Lägg till foton på Instagram-berättelser

  1. Öppna Instagram-berättelser. Hitta det glidande popup-fönstret längst ner. Tryck på "Lägg till klistermärke" och klistra in det på det foto du har lagt till från urklippet. Dina alternativ inkluderar Ändra storlek, Rotera och Positionering. Du kan flytta fotot runt bakgrunden och placera det var du vill. Upprepa processen för varje foto du importerar från kamerarullen till dina berättelser.

Efterbehandlingen

  1. Tryck på fotona för att ställa in deras arrangemang från framsidan till baksidan. Du kan ändra bakgrundsfärgen som du valde genom att trycka på "Borstverktyget." Tryck sedan på "Välj färg" och håll fingret på skärmen tills det blir till den färg du önskat.Du kan sedan lägga till gränser och handritade illustrationer med ”Borstverktyget.” Du kan också lägga till klistermärken, uttryckssymboler och andra effekter för att göra ditt collage utmärkt.

Det är i princip allt du behöver veta för att skapa Instagram-berättelser med flera bilder. Om du vill komma med något unikt bör du tänka på att använda tredjepartsappar med specialeffekter.

Använd tredjepartsappar för att skapa unika collage för Instagram-berättelse

Instagram kommer med bara så många effekter som du kan använda för att skapa dina berättelser. Så om du vill komma med något unikt, behöver du lite hjälp från appar från tredje part som har ytterligare effekter och funktioner. Här är några av de mest populära appredigeringsapparna du kan använda.

Ett designkit

adesignkit

A Design Kit är en populär app som kan hjälpa dig att andas lite liv i dina Instagram-berättelser. Du kan hitta dussintals klistermärken, bakgrunder, borstar, texturer, färger och andra verktyg du kan använda för att få dina foton att sticker ut. Effekterna kommer att göra dina berättelser färgglada, och du kan lägga till din personliga touch för att göra dina collage omedelbart igenkännliga.

Adobe Spark Post

adobe gnista

Adobe Spark Post-appen är bland de bästa alternativen för absoluta nybörjare. Appen har flera tusentals mallar du kan använda för Instagram-berättelser. Det erbjuder också miljoner lagerfoton, typsnitt, filter och andra användbara resurser.

Mojo App

mojo

Mojo kommer att förse dig med alla verktyg du behöver för att skapa en unik Instagram Story. Använd animerade mallar för att få större effekt och imponera på dina följare och klienter. Du kan anpassa dem efter dina önskemål genom att lägga till effekter, animationer, färger, beskärning osv.

Med appen kan du använda animerade mallar för både videor och foton. Använd din kreativitet för att komma med några coola Instagram-berättelser som kommer att engagera dina befintliga följare och dra nya.

Gör dina Instagram-berättelser oemotståndliga

Du måste lägga lite extra arbete när du skapar Instagram-berättelser om du vill engagera dina följare. De flesta berättelser skapade med Instagram ser lika ut, så användarna bläddrar bara igenom dem. Men om du lägger till några extra effekter till ditt collage med en tredjepartsapp, kommer alla att vilja se det. Med lite övning kan dina berättelser bli en hit på Instagram.