De första Windows-systemen använde en 16-bitars MS-DOS-baserad kärna för att köra ett grafiskt skal för att komma åt systemets tjänster. Om den sista meningen skickade dig efter en teknisk ordlista, tänk på ditt sinne. Informationen i denna artikel kommer att vara tillgänglig för både experter och legfolk. Du kanske har upplevt några problem när du kör en 32-bitars applikation i en 64-bitarsversion av Windows. Om så är fallet, läs om du vill veta varför detta händer och hur du åtgärdar det.

Se även vår artikel Hur man påskyndar Windows 10 - The Ultimate Guide

Vissa nödvändiga begrepp

Det enkla faktum är att du inte bör ha det här problemet i första hand. Windows har en emulator som - om den fungerar korrekt - ger den nödvändiga miljön för att både 64 och 32-bitars applikationer ska kunna köras normalt. Denna emulator (WOW64) separerar 32-bitars applikationer från 64-bitars för att förhindra fil- och / eller registerkollisioner. På en teknisk anmärkning kan 32-bitars processer inte köra 64-bitars DLL-filer, så det kan orsaka problemet.

Vissa nödvändiga begrepp

Något att tänka på är att du kanske verkligen kör en 16-bitars applikation, som definitivt inte fungerar. Ett snabbt sätt att kontrollera om ett program är 16-bitars är att navigera till dess plats på din dator. Högerklicka på den och välj Egenskaper i rullgardinsmenyn. Om fliken Egenskaper har en "Version" eller "Tidigare versioner" -fliken, är det inte en 16-bitars applikation.

Att göra det kompatibelt

Det första du bör försöka när du börjar köra programvara som har problem med kompatibilitet är att köra den i kompatibilitetsläge. Det finns väldigt få problem som detta realistiskt fixar idag, men det var en mycket användbar funktion när Windows 95 ersattes av NT.

compmode

Aktivera 32-bitars applikationer

För att vara noggrann kan du se till att 32-bitars applikationer är aktiverade i dina Windows-tjänster. Gör så här:

  1. Börja med att öppna Windows-funktioner genom att skriva "windows features" i Windows-sökrutan och välja bästa matchning. Markera rutan som läser Internet Information Services och klicka på OK. Det tar en minut att installera den här funktionen. Starta IIS Manager genom att skriva "internetinformationstjänster" i Windows-sökrutan och välja den bästa matchningen. Du kommer att se din dators namn i det vänstra fönstret, expandera det och klicka på Application Pools.In högerklicka på högerklicka på StandardAppPools och välj Avancerade inställningar. Välj "Aktivera 32-bitars applikationer" och ändra det från False till True. Klicka på OK och starta om datorn.

När du är klar med detta kan du prova att köra programmet igen. Om din WOW64 fungerar korrekt borde detta inte vara nödvändigt men det har visat sig vara effektivt i vissa fall.

Felaktiga programfiler

Äldre program blandar ibland installationen och deras filer kan hamna i fel mapp. Detta är särskilt svårt att upptäcka eftersom installationen verkar ha gått utan problem.

I 64-bitarsversioner av Windows installeras alla 64-bitars applikationer i mappen “Program Files (x86)”. Detta inkluderar alla filer relaterade till det installerade programmet. Men 32-bitars program hamnar i en separat mapp med titeln "Program Files." Om banorna är felaktigt kodade i installationen kan programmet ha installerats i fel mapp.

Felaktiga programfiler

Att fixa detta bör inkludera redigering av en del av installationskoden, men du behöver inte göra det och du kanske inte kommer till källkoden ändå. För en provisorisk lösning hittar du bara de installerade filerna och kopierar dem manuellt till mappen "Program Files".

Rakning och en frisyr, två bitar

Det här är bara några av de problem du kan få när du kör en 32-bitars applikation. Men återigen kan det inte betonas tillräckligt för att detta aldrig ska hända, eftersom det finns åtgärder för att förhindra det. Det är mycket mer troligt att du har att göra med någon annan kompatibilitetsproblem. Om du är mycket säker på att registret orsakar problem börjar du med de lösningar som beskrivs i artikeln.

Har någon av metoderna i artikeln varit till hjälp? Vad gjorde dig säker på att 32-bitarsregistret verkligen är det som orsakar problemet? Dela din resonemang i kommentarerna nedan.