Även om det har sin rättvisa del av problem, är det ingen hemlighet att YouTube är den mest populära video-appen i världen idag. Överträffat i videobandbredd online bara av Netflix, är YouTube ansvarig för mer än 11 ​​procent av den globala internetbandbredden online, ett enormt belopp med tanke på hur populära liknande tidsavfallstjänster som Facebook verkligen är, och ett nummer som helt dvärger andra plattformar som Amazons Prime Video. På samma sätt har Amazons Fire TV-plattform fortsatt att vara en framgång både på marknaden för set-top box och som inkluderad programvara på populära tv-apparater och blivit det sätt miljoner människor konsumerar sin underhållning runt om i världen.

I flera år hindrade rivaliteten mellan Amazon och Google de två företagen från att arbeta tillsammans på projekt som YouTube för Fire TV (en app som en gång funnits, innan de drogs från existensen 2017) och Chromecast-stöd för Prime Video. Men inte längre: det är nu lättare än någonsin att se YouTube på din Fire Stick. Låt oss ta en titt på hur vi gör det.

Den officiella ansökan

Det är ingen hemlighet att Amazon och Google är två av teknikens största konkurrenter idag. Trots att han ofta samarbetat i flera år arbetar de två företagen nu för att regelbundet underskrida varandra nästan varje hörn. Amazon har dragit enheter som Chromecast och Google Home från sin digitala butik, medan Google har dragit appar som YouTube från alla Fire OS-enheter, inklusive Fire Tablets och Fire TV. Det är svårt att säga var allt detta började, med den konflikt som troligen går tillbaka till Amazon Appstore avslöjar 2011. Oavsett hur kampen började har det verkliga offeret mellan de två företagen inte varit Amazon eller Google, men användarna som köper enheter från båda företagen.

För de som bara hoppade på Amazon Fire TV-plattformen under de senaste åren, kanske du inte kommer ihåg en tid då Google till och med erbjöd en officiell YouTube-klient på Fire OS. Faktum är att Amazons Fire TV-enheter, inklusive Fire Stick och Fire TV Cube, kom med YouTube förinstallerat på enheten, men tyvärr togs YouTube bort från enheten tillbaka i november 2017. Under nästa år båda Amazonas och tredjepartsutvecklare arbetade hårt för att skapa ett nytt sätt att titta på YouTube på din TV. Den 18 april 2019 meddelade dock Google och Amazon i ett gemensamt pressmeddelande att YouTube skulle komma tillbaka till Amazon Fire TV-enheter, medan Amazon kommer att lägga till Chromecast-stöd till Amazon Prime Video-appen. Nu, äntligen, i juli 2019, har den officiella appen kommit tillbaka på Fire TV, och du kan installera den direkt på din enhet.

För att installera YouTube på Fire Stick använder du din Alexa-aktiverade fjärrkontroll för att söka efter YouTube eller söka antingen på din Fire Stick eller i Amazon Appstores webbläsarapp och trycka på installationsknappen. När du har laddat ner och installerat appen öppnar du den med hjälp av mittknappen på fjärrkontrollen och vänder sedan till din telefon eller webbläsare för att logga in på YouTube på din enhet med den medföljande koden. Efter det kommer du igång med den nya appen för Fire OS.

Andra alternativ

Det finns verkligen ingen anledning att du skulle behöva avvika från den officiella appen nu när den är tillbaka på Amazon Appstore, men det finns fortfarande ett antal sätt att titta på YouTube på din Fire Stick utan den officiella appen. Här är ytterligare tre sätt du kan använda YouTube på din Fire TV.

Förinstallerad webbapp

När Google avlägsnade YouTube från Fire TV i november 2017, klippte Amazon för att hitta en lösning som de kunde använda för att försvara sin plattform mot att sakna en av webbens viktigaste appar idag. När YouTube lades tillbaka till applistan för alla Fire TV-enheter gjordes det utan YouTube-logotyp. Istället möttes fans av webbs populäraste videosida med en blå kakel som bara läste "YouTube.com." Amazon hade hittat sin lösning: genom att använda den öppna webben mot Google för att ge användarna en gateway till YouTube.

För de flesta är detta den mest enkla metoden för att komma åt YouTube på deras Fire Stick utanför den officiella appen, eftersom Fire OS kommer att leda dig genom åtkomst till plattformen. Öppna din applista på din enhet genom att hålla hemknappen på fjärrkontrollen i flera sekunder och välja appgenvägen från snabbstartsmenyn. Hitta den blå YouTube.com-plattan och välj appen. Detta öppnar en meny i din Fire OS-enhet som låter dig veta att du kan komma åt YouTube och andra tjänster på webben genom att installera en webbläsare. Fire OS ger dig två alternativ att välja mellan: Amazons egen Silk Browser och Firefox, webbläsaren från Mozilla. För YouTube måste du välja Firefox, eftersom Google gillar att blockera YouTube via Silk Browser.

När Firefox väljs kommer du till appstore-sidan för appen. Ladda ner appen på din enhet och vänta tills den installeras och öppna sedan Firefox på din Fire stick. Huvudsidan i Firefox har några snabblänkar som du kan välja mellan så att du automatiskt kan starta en webbplats. I framtiden kan du trycka på den blå YouTube.com-ikonen för att starta direkt på YouTube, men för nu väljer du YouTube från den här snabblänkspanelen. När YouTube laddas kommer du att omdirigeras till den TV-vänliga webbplatsen, som ser ut precis som den gamla YouTube-appen på Fire Stick. Du kan logga in på ditt YouTube-konto för att se prenumerationer och rekommenderade videor, och appen fungerar nästan identiskt med vad vi har sett på andra plattformar.

Eftersom du använder en webbläsare är appen tyvärr inte lika snygg och snabb att ladda som dedikerade applikationer, men för de flesta är detta ett av de snabbaste sätten att få YouTube igång på din enhet. Men om du är mer intresserad av att ha en dedicerad app istället för att använda en webbläsare för att visa dina favorit YouTubers på din TV finns det två dedikerade appar som gör att du kan göra just det.

Det är värt att notera att den här metoden för att komma åt en app-stil YouTube-webbplats i din webbläsare försvinner den 2 oktober, så om du ännu inte har bytt till den officiella YouTube-appen, kan det vara dags att göra det.

Tube-videor (och andra tredjepartsappar)

Om du inte är intresserad av att använda den förinstallerade webbappen tillsammans med Firefox, har du också möjlighet att installera en tredjepartsapp tillgänglig i Appstore. Appen Tube Videos låter dig titta på YouTube-videor med samma gränssnitt som webbalternativet, men utan att behöva ta itu med Firefox som är installerad på din enhet. Det är en enkel installationsprocess, ännu enklare än att använda den blå webbläsarlänken i metoden ovan, och den fungerar ungefär samma som Firefox-versionen.

För att installera Tube-videor på din enhet använder du Alexa-fjärrkontrollen för att söka efter Tube-videor. Sökning efter YouTube tog också upp appen i vår Appstore. Installera Tube-videor på din Fire Stick och starta sedan appen genom att trycka på menyknappen på installationsskärmen. Tube Videos är i huvudsak en webbläsarport till YouTube, utan att behöva en separat webbläsare på din enhet. Precis som med webbläsarmetoden kan du logga in i appen för att se ditt prenumererade innehåll, gillade videor och mycket mer.

Smart YouTube-TV

Detta är naturligtvis en Fire OS-enhet, så dina alternativ slutar inte med Amazon-sanktionerade verktyg. Med sidladdning på din enhet kan du installera en tredjeparts YouTube-app som fungerar nästan identisk med den äldre appen som togs bort för mer än ett år sedan. Denna app kräver inte en webbläsare som Firefox, och av de tre metoderna i den här listan var överlägset den enklaste att använda. Du måste emellertid vara villig att följa med installationsinstruktionerna som kommer med sidladdningsappar i din Fire Stick. Om du redan vet hur du gör det, eller om du inte bryr dig om att gå in i inställningsmenyn i Fire OS, läs vidare för att ta reda på hur du installerar Smart YouTube TV, den tredjeparts YouTube-appen som är utformad för smarta strömningsrutor.

Slå på okända appar

För att ladda applikationer som Smart YouTube TV på din Fire Stick måste du börja med att aktivera alternativet inom enhetens inställningar. Börja med att öppna din Fire TV-skärm genom att väcka upp enheten och hålla hemknappen på din Fire TV-fjärrkontroll för att öppna menyn för snabba åtgärder. Den här menyn har en lista med fyra olika alternativ för din Fire TV: din lista över appar, viloläge, spegling och inställningar. Välj inställningsmenyn för att snabbt ladda din lista med inställningar. Alternativt kan du gå till startskärmen på din Fire TV och bläddra hela vägen till höger längs den översta listan på din meny och välja inställningsalternativ.

Tryck på nedåtpilen på fjärrkontrollen för att gå till inställningsmenyn på skärmen. Fire OS har sin inställningsmeny inställd horisontellt snarare än vertikalt, så bläddra igenom inställningsmenyn från vänster till höger tills du hittar alternativen för "Min Fire TV." (I äldre versioner av Fire OS är detta märkt som "Enhet. ”) Tryck på mittknappen på fjärrkontrollen för att ladda enhetsinställningarna. För de flesta användare är dessa alternativ oftast där för att starta om eller tvinga din enhet att sova, liksom att se programinställningarna för din Fire Stick. Men det finns ett alternativ här som vi måste ändra innan vi kan gå vidare. Klicka på Developer Options från enhetsinställningarna; det är den andra nerifrån, efter About.

Utvecklaralternativ har bara två inställningar på Fire OS: ADB-felsökning och appar från okända källor. ADB-felsökning används för att aktivera ADB- eller Android Debug Bridge-anslutningar över ditt nätverk. Vi behöver inte använda ADB för det här (ett verktyg som ingår i Android Studio SDK), så du kan lämna den inställningen ensam för nu. I stället bläddrar du ner till inställningen nedanför ADB och trycker på mittknappen. Detta gör att din enhet kan installera applikationer från andra källor än Amazon Appstore, ett nödvändigt steg om vi kommer att ladda YouTube på vår enhet. En varning kan se ut för att låta dig veta att nedladdning av appar från externa källor kan vara farligt. Klicka på OK på prompten och klicka på Hem-knappen på fjärrkontrollen för att gå tillbaka till startskärmen.

Med möjligheten att installera appar från okända källor som nu är aktiverade har vi bara ett steg till. Vi måste installera en applikation från Amazon Appstore för att kunna ladda ner och installera dessa APK-filer på rätt sätt, eftersom din Fire Stick inte kan göra det. Det finns inte en specifik webbläsarapplikation att ladda ner i App Store, men det finns en app som låter dig ladda ner innehåll direkt till din enhet.

Installera Downloader

Använd den inbyggda sökfunktionen eller med Alexa på din Fire Stick-fjärrkontroll, sök efter "Download", "" Downloader "eller" Browser "; alla tre kommer att presentera exakt samma app som vi letar efter. Denna app kallas på lämpligt sätt Downloader. Den har en ljusorange ikon med en nedåtvänd pilikon, och dess utvecklarnamn är "AFTVnews.com." Appen har hundratusentals användare och anses allmänt som en bra applikation för din enhet. Klicka på nedladdningsknappen på Amazon Appstore-listan för Downloader för att lägga till appen till din enhet. Du behöver inte behålla appen på din Fire Stick efter att vi har använt den för den här installationsprocessen, så var inte rädd för att avinstallera appen om du hellre inte vill behålla den.

När appen är klar med installationen, tryck på Öppna-knappen i applistan för att öppna Downloader på din enhet. Klicka genom blandade popup-meddelanden och varningar med uppdateringar av applikationen tills du har nått huvudskärmen. Downloader innehåller ett gäng verktyg, alla snyggt beskrivna på vänster sida av applikationen, inklusive en webbläsare, ett filsystem, inställningar och mer. Som sagt, den viktigaste aspekten av applikationen vi behöver är URL-inmatningsfältet som tar upp det mesta av din skärm i applikationen.

Ladda ner APK

Med Downloader installerat kan vi äntligen gå vidare med att faktiskt installera YouTube. För att göra detta, allt du behöver är rätt APK-nedladdningslänk för den applikation du vill installera, och tack och lov har vi en direktlänk till YouTube för dig att ansluta. Använd din Fire Stick-fjärrkontroll och skriv in följande URL i fältet tillhandahålls och slå sedan på Go on your Fire Stick.

http://bit.ly/techjunkieyoutube

Den länken ger dig en ny version av YouTube, och tack vare den automatiska uppdateringen inbyggd i applikationen kan du uppdatera applikationen när den har startats. Med den smarta YouTube TV APK som nu laddats ner till din enhet är det enda som finns kvar att göra nu att installera appen direkt på din enhet. När installationsdisplayen för Smart YouTube TV visas på din skärm kommer du att hälsas med en skärm som varnar dig om den information YouTube kan komma åt. För alla som tidigare har installerat APK: er på Android-enheter kommer den här skärmen omedelbart att bli bekant. även om det är Amazon-versionen av installationsskärmen, är det fortfarande väldigt "Android." Använd din fjärrkontroll för att markera och välj "Installera" -knappen så kommer din enhet att börja installera appen.

När du har installerat appen kommer Smart YouTube TV att ge dig möjlighet att välja mellan fyra olika alternativ för att visa appen. Appen har fyra olika "lanseringar" för YouTube, och den du väljer borde bero på din modell av Fire Stick och din TV. Om du har en vanlig Fire Stick eller en 1080p tv, se till att du väljer alternativet 1080p eller 1080p Alt. För dem med 4K-hårdvara väljer du alternativet 4K för att se till att du får ut det mesta av det installerade programmet. Det finns ingen skillnad mellan de två inställningarna utanför appens val, så se till att du väljer den som passar din enhet bäst.

Till skillnad från de flesta sidoplasterade appar kräver inte Smart YouTube TV en extra programvara, som en VPN, för att användas lagligt. Till skillnad från vissa appar som du kan installera på Fire Stick, är det helt acceptabelt att ladda YouTube på din Fire Stick, och även om det tar några minuter att uppnå rekommenderar vi helhjärtat att installera Smart YouTube TV på din Fire Stick.

***

Med fyra olika sätt att titta på YouTube på din Fire Stick, finns det ingen brist på alternativ för alla som vill titta på sina favoritinnehållare på sin TV. Låt oss veta i kommentarerna vilken version av YouTube för Fire Stick du använder, och kolla tillbaka på TechJunkie för fler Fire TV-tips, tricks och guider!