Av många olika skäl är Life360 en av de bästa platsspårningsapparna på marknaden. Det är främst en app för familjespårning, vilket innebär att den fokuserar på att se till att du alltid kan hålla ett öga på dina familjemedlemmar. Allt du är en smartphone, nätverk (med GPS-plats aktiverat) och Life360.

Det är ganska enkelt och enkelt att installera den här appen på Samsung-enheter. Som sagt, det är lite mer komplicerat att installera det ordentligt, för dig själv och för dina barn.

Installera appen

Först och främst bör du se till att du har tillräckligt med utrymme på din telefon för Life360. Även om appen bara "väger" bara 34,56 MB för Android-telefoner, se till att du har minst 100 MB utrymme tillgängligt på din enhet.

Life360 är en app tillgänglig på Android-butikens standardapp. För att hitta, ladda ner och installera den här fantastiska appen går du bara in i Google Play-butiken genom att trycka på lämplig ikon på telefonens hemskärm och skriva "Life360" i sökrutan. Du ser en lista över tillgängliga appar. Life360 ska visas som det första sökresultatet. Klicka nu på Ladda ner och installera och låt Google Play-appen sortera allt åt dig.

SAMSUNG

Grundläggande installation

När processen är klar (och se till att du håller dig ansluten till internet medan du installerar appen), gå till din hemskärm och knacka på Life360-ikonen. Denna app kommer med en mängd fantastiska funktioner, men låt oss hålla fast vid den grundläggande installationen.

Om du vill använda appen och skapa en cirkel för din familj / vänner måste du registrera ditt konto. Den obligatoriska informationen här inkluderar ditt namn, telefonnummer, din e-postadress och ett starkt lösenord.

Lägga till nya medlemmar

När du är klar ser du en karta och din nuvarande cirkel. Som standard kommer du att vara ensam här och bara kunna se din egen plats. För att börja använda Life360 kommer du att behöva lägga till nya medlemmar. För att göra detta, navigera till botten av skärmen. Här ser du antingen en + -ikon eller alternativet Bjud in nya medlemmar. Knacka på den. Nu ser du den genererade inbjudningskoden som du behöver skicka till en familjemedlem eller en vän för att de ska få tillgång till din cirkel.

life360

Du kommer också att se ett alternativ för skicka kod som uppmanar dig att välja metoden för att skicka när du trycker på. När du har valt metoden anger du mottagarens telefonnummer. Nu trycker du bara på Skicka.

Gå med i en cirkel

För att bli en del av cirkeln måste mottagaren som har fått ett meddelande som innehåller den unika koden utföra några åtgärder. Gå bara till meddelandet som skickas från cirkelens skapare. Följ den tillgängliga länken på din Samsung-telefon för att ladda ner och installera Life360-appen, eller använd självstudien som beskrivs ovan.

När appen har laddats ner och installerat kan du registrera dig för ett nytt konto genom att ange ditt namn, telefonnummer och e-postadress. Sedan anger du den ovannämnda koden genom att kopiera den och klistra in den i lämpligt fält.

Det är allt! Både användaren som har anslutit sig till cirkeln och cirkelskaparen kan nu se varandras respektive platser. Cirkelskaparen är naturligtvis administratör som standard, även om detta kan ändras.

Avancerad inställning

Life360 förpackar en stans, funktionsmässigt. Det ger många alternativ till bordet, varav några (främst från appens betalda version) överskrider de typiska platsspårningsfunktionerna.

För det första finns det ett incheckningsalternativ som gör att användaren kan meddela alla andra i sin cirkel att de har kommit till en plats. Detta används vanligtvis av barn för att låta sina föräldrar veta att de har kommit någonstans säkert. Incheckningsalternativet kanske alltid är bara några klick bort, men det tillåter inte användaren att bara välja en slumpmässig plats. Den uppmanar dem att välja en plats inom det rimliga området för sina egna GPS-koordinater.

Incheckningsalternativet beror dock till stor del på hur ansvarig personen i fråga är. Det är därför det finns en platsfunktion tillgänglig som gör det möjligt för användare att skapa ofta besökta platser (skola, gym, dagis, kontor etc.). Varje gång en användare kommer in på en av dessa platser meddelas alla andra i cirkeln. För att ställa in en plats, gå till menyn i appen, navigera till Platser och knacka på Lägg till plats. Nu anger du antingen platsens adress eller använder kartan för att navigera till den. Namnge platsen och välj Spara för att avsluta.

Installera widgeten

Samsung-telefoner använder Android OS, som är iOS: s direkta konkurrent. Huruvida det ena är bättre än det andra är diskuterat, men om det är en sak som Android-enheter har en fördel med är det widgetalternativet.

Life360 kommer med en cool widget som gör hela appen mer tillgänglig och mycket bekvämare att använda. För att installera Life360-widgeten, tryck på en tom del av startskärmen och håll den ner med fingret. Välj Widgets från menyn som dyker upp. Nu bläddra tills du hittat Life360-widgeten och välj den.

Ytterligare egenskaper

En av de viktigaste sakerna som skiljer Life360 ut, jämfört med liknande appar är mängden information som tillhandahålls om dina cirkelmedlemmar. Först och främst får du se allas batterinivåer hela tiden. Om du har problem med nätverket är det exakt vad appen kommer att visa. Om du har stängt av din telefon kommer appen att berätta för andra användare att den är av, snarare än att bara visa den som "offline".

Det finns många fler fantastiska funktioner med den betalade versionen av appen som du definitivt bör kolla in.

Samsung och Life360

Samsung-enheter är en perfekt matchning för denna lysande platsspårningsapp. Jämfört med att använda iOS-versionen ger Android-alternativet en stor widget till bordet, vilket innebär att Samsung-användare får ganska överhanden här.

Har du tyckt att den här handledningen är till hjälp? Har du framgångsrikt skapat Life360-appen? Känn gärna kommentarerna nedan med tankar, råd och dina egna erfarenheter.