Snapchat släpper ständigt uppdateringar för att lägga till och förbättra olika funktioner. Under en lång tid var det inte möjligt att ändra pennstorlek när du lägger till text i eller ritar på snaps. En ny uppdatering ändrade dock allt detta. Nu har Snapchat-användare ännu mer makt över sina foton.

Hur man ritar på dina foton

Låt oss börja med grunderna. Ritning på foton är enkelt och roligt. Klicka bara på ett nytt foto och titta på redigeringsalternativ på höger sida.

Klicka på pennikonen och använd sedan fingret för att rita på ditt foto. Du kanske märker att det kom en färgstång på höger sida. Använd den här fältet för att välja en ny färg för din penna.

Gillar du inte ditt nya mästerverk? När du börjar rita visas en ångringssymbol uppe till höger på bilden. Tryck på den här en gång för att ångra all ritning du har gjort sedan förra gången du lyft fingret. Tryck på den igen för att fortsätta. Var dock försiktig, det finns ingen knapp för att få tillbaka arbetet som du har tagit bort.

Hur man redigerar pennstorlek för ritningar

Om pennan är för stor eller för liten för din smak, använd fingrarna för att klämma den mindre eller dra den större. Placera bara tummen och pekfingret på skärmen och sprida dem isär för en större penna. Gör samma sak och flytta dem närmare varandra för en mindre.

När du har justerat pennstorleken försvinner pennan. Tryck och dra fingret för att rita igen. Du ser att du nu använder din nya pennstorlek.

Andra ritningsalternativ

Naturligtvis är du inte begränsad till bara färg om du vill lägga till några konstverk på din ritning. Med Snapchat kan du också rita med några roliga symboler. Tryck på hjärtat på höger sida för att se fler pennaalternativ. En serie symboler visas. Klicka på en för att rita med den symbolen. Peka på den nedre symbolen i fältet och dra ner för att se ännu fler alternativ.

Du kan också redigera storleken på symbolerna du ritar med. Snapchat står emellertid fortfarande inför några problem i den avdelningen. Om du gör symbolen för stor ritar den inte ordentligt. Istället kommer en enda kopia av symbolen att visas varje gång du sätter fingret ner.

Hur man lägger till och redigerar text

Om du är mer av den litterära typen, kan du överväga att lägga till lite text istället. Det är lätt. Allt du behöver göra är att trycka på T längst upp i redigeringsmenyn till höger. Detta kommer att öppna din telefons skrivplatta. Skriv sedan vad som är smart eller iögonfallande linje har kommit till minnet.

När skrivmenyn visas bör en färgfält också visas på höger sida. Använd detta för att ändra färgen på texten precis som du skulle göra på pennan.

Du kan också prova att trycka på T igen och igen för att ändra storlek och format på texten. Dessa alternativ är mycket begränsade. Du kan bara göra texten stor eller liten. Du kan också bara centrera texten eller göra den fokuserad.

När du är klar med att skriva, trycker du på Klar för att acceptera ändringen. Du kan flytta platsen för texten runt ditt foto med fingret.

Inte bra nog?

Oroa dig inte. Snapchat är alltid fullt av överraskningar. Det kommer att finnas en ny uppdatering på nolltid.