Instagram är en av de mest populära sociala medieplattformarna på planeten, om inte den mest populära. Det är en visuell, innehållsbaserad miljö, som automatiskt gör den snabbare, färgrikare och roligare i allmänhet än till exempel Facebook och Twitter. Instagram-inlägg har funnits sedan nätverkets början. Du publicerar ett foto / bild, väljer ett filter, lägger till beskrivningen och några hashtags, och det är det ganska mycket.

Under Instagrams häpnadsväckande tillväxtperiod introducerades en unik sak (först sett på Snapchat), kallad 'berättelser'. Så här får du ut mesta möjliga av dina egna berättelser.

Varför är stilen så viktig?

Instagram är rent ögongodis. För att inte säga att det inte finns något legitimt, kvalitetsinnehåll där ute, men om du vill att ditt inlägg / berättelse ska ses av människor och, ännu viktigare, delad, kommer du att vilja göra det så underbart som mänskligt möjligt . Det första steget här är naturligtvis att få en smartphone med en fantastisk kamera, som, för att vara ärlig, de flesta nyare modeller som redan erbjuder.

Inlägg är inte så stort problem och de är inte så viktiga. Du lägger ut något, folk ser det, och det börjar snart driva bort i glömska. Inlägg är naturligtvis din sortiment, men om du vet hur du gör en bra historia har du inga problem med dina inlägg.

Nästa steg är emellertid efterbehandling. Nu inkluderar efterbehandling en mängd olika faktorer. Vi pratar färger, gifs, flera bilder, text, till och med humor och vidd. Den här delen kanske drifter in i konstvärlden (gör inga misstag, att göra fantastiska snygga berättelser och inlägg är en riktig konstform), men här är några idéer att komma ihåg när du kommer med dina egna berättelser.

Instagram

Historietips

Följande Instagram-berättelsetips lär dig inte hur du gör bra historier. De säger inte vad du ska göra och vad du inte ska göra. Men vad de kommer att göra är att ge dig åtminstone några idéer om hur du kan göra dem unika och speciella. Dessutom kommer dessa tips sannolikt att lära dig om några funktioner och verktyg som du antagligen inte visste fanns på Instagram-berättelser förut.

Gör dina Instagram-berättelser unika, uppmärksamma och vackra.

Levande foton Boomerang

Om du har använt Instagram ett tag, som resten av planeten, är du förmodligen väl medveten om den populära "Boomerang" -effekten. Vad det egentligen gör när du valt är att spela upp en video och sedan spela upp den i omvänd riktning. Mycket kul har varit sedan denna funktion släpptes och den är fortfarande populär till denna dag.

instagram berättelse

En cool funktion som du antagligen inte visste om är hur du faktiskt kan lägga till ett livefoto och få det att fungera som en boomerangvideo. För att göra det går du bara in i historieläget i Instagram-appen, klickar på knappen i det nedre vänstra hörnet som anger bilderna på din enhet och väljer ett livefoto. Om du inte är säker på vilken av fotona som är en direkt kan du förmodligen hitta livefoton i mappvyn.

Nu öppnar du berättelsen i fråga och trycker fast på skärmen så ser du ordet "Boomerang" visas. Detta kommer att förvandla skottet till en Boomerang-berättelse.

Ett personligt teckensnitt

Instagram erbjuder ett antal coola teckensnitt att välja mellan för den textuella delen av dina berättelser. Sortimentet av teckensnitt här är dock inte riktigt som du hittade i MS Word. Lyckligtvis kan du importera ditt personliga märkesstilsort eller typsnitt för dina berättelser. Du måste emellertid ta till dig att använda tredjeparts- eller andra appar här för att lufta / importera teckensnitten till dina Instagram-berättelser.

Med det sagt kommer ett unikt teckensnitt verkligen att anpassa dina berättelser och få dem att känna och läsa särskilt unika. Att vara unik är det som säljer på Instagram.

Justerad text

Det är sant, ibland att gå vilt med textjustering är sättet att gå på Instagram-berättelser. Men andra gånger vill du att texten ska anpassas perfekt. Nu finns det två huvudtyper av textjustering på Instagram: textjustering i sig själv och textjustering med fotoelement.

Den första inriktningstypen kan vara antingen vänster, höger eller centrerad och ställs in ganska enkelt. Börja bara skriva din text så ser du raderna i det övre vänstra hörnet på enhetens skärm. Klicka här för att välja inriktningstyp.

Alternativt ger den andra inriktningstypen dig mer unika och avancerade alternativ. Instagram-appen upptäcker kanter i fotot (till exempel byggnader) och låter dig justera din text parallellt med dessa kanter. För att göra det, flytta helt enkelt din text och rotera den tills justeringsraden visas och tills texten fastnar.

Färgad och markerad text

Du vet antagligen redan hur du ändrar färgen på din berättelse text. Det är ganska mycket enkelt. Men om du någonsin har sett en text i flera färger som liknar en regnbåge, kanske du undrar hur du kan göra det också. Du bör veta att den här texten inte är en emoji i förklädnad eller någon hack från tredje part. Nej, det är ganska enkelt att uppnå och du kan göra det också just nu.

Markera först texten i fråga. Tryck och håll ner palettverktyget längst ner på skärmen medan du har en av fingrarna, använd ett annat finger på den markerade texten. Börja nu dra båda fingrarna till vänster på skärmen. Du ser texten börja ändra färgen. Detta är ett coolt verktyg som inte alla vet hur man använder.

Anpassa dina berättelser

Det är så du lägger till lite krydda till dina Instagram-berättelser. Naturligtvis finns det många andra coola funktioner och alternativ som du kan använda för att göra verkligt unikt foto- och videoinnehåll. Det viktigaste att tänka på är att vara kreativ och få ut det mesta av alla verktyg som Instagram erbjuder. Det kanske inte verkar så mycket, men Instagram är en ganska kraftfull app.

Har du några coola historiaanpassningstips att visa? Tror du att coola berättelser har lyckats öka din online berömmelse och följa efter? Lägg gärna till dina tips, rekommendationer och exempel på unika och kreativa berättelser. Åh, och avstå från att ställa frågor.