Med en hel mängd bra meddelandetjänster tillgängliga har konkurrenskraften på detta område aldrig varit högre. WhatsApp, en av de mest populära apparna runt, har många snygga funktioner att skryta med. För ungefär tolv månader sedan lade de till några coola klistermärkespaket som hjälper till att krydda "app" din meddelandenupplevelse.

Jämfört med appar som Snapchat och Hike är WhatsApp lite sent på klistermärkespartiet; med ett brett arsenal av klistermärken till sitt förfogande nu har WhatsApp verkligen blivit en av de bästa apparna i sin kategori.

Få fler klistermärken

För alla er som inte riktigt är intresserade av alla coola saker som klistermärken har tagit med sig till bordet, eller varför klistermärken själva är en så stor sak nuförtiden, här är en snabb guide om hur du använder dem i appen.

För att få tillgång till klistermärken på WhatsApp, allt du behöver göra är att öppna en grupp eller en individuell chatt, navigera till textfältet, knacka på det och välja klistermärkesikonen till höger i textfältet.

Rätt utanför fladdermattan ser du dock att antalet tillgängliga klistermärken i bästa fall är blygsamt. Är det alla klistermärken som du kan komma åt på WhatsApp? Självklart inte! Du kan ladda ner otaliga klistermärkespaket för att göra din chattupplevelse rolig och dynamisk.

För att ladda ner fler klistermärken, gå till klistermärkeskärmen (enligt instruktionerna ovan) och hitta plusikonen längst till höger på klistermärkeskärmen. Tryck på den här ikonen så får du en ny skärm med alla tillgängliga klistermärken som du kan ladda ner och använda som du vill. För att ladda ner ett klistermärkepaket trycker du bara på nedladdningsknappen (en cirkel med en pil som pekar nedåt). På nästa skärm kan du se listan över alla klistermärken som det specifika paketet innehåller. Klicka på Ladda ner för att få dem alla.

whatsapp klistermärken

Varför klistermärken är viktiga

Först och främst är klistermärken en mycket använd funktion på många plattformar. Oavsett om du gillar dem eller inte, används de av många ivrige budbärare. Nu är WhatsApp, som nämnts, lite sent på spelet här, eftersom majoriteten av dess tävling introducerade klistermärkefunktionen ganska länge tillbaka. Trots att de föredrar WhatsApps enkla, användarvänliga design och gränssnitt, såväl som kvalitet, bugfree-prestanda, har många användare gått över till andra chatappar som erbjöd klistermärken.

Som en av de mest använda apparna på alla smarta plattformar var det viktigt för WhatsApp att använda den här funktionen för att förbli högst upp i spelet.

Men resonemanget här är inte rent estetiskt. Du kanske inte är medveten om det men många föredrar faktiskt att använda klistermärken för att skriva saker, särskilt när svaret är en enkel tumme upp eller ett OK-tecken. Dessutom väcker klistermärken verkligen upp saker och gör även den tråkigaste, mest fotgängare av chattar mer intressant.

Vad du behöver veta om WhatsApp-klistermärken

Klistermärken på WhatsApp är tillgängliga för både iOS- och Android-användare. Om du inte ser klistermärkefunktionen beror det inte på din plattform du väljer. Gå till din enhets dedikerade butik och se till att din WhatsApp är uppdaterad.

Om du vill ta bort ett klistermärkepaket öppnar du klistermärkeskärmen (enligt instruktionerna ovan) och knackar på det cirklade fästmärket till höger om klistermärkespaketet du äger (ligger där nedladdningsikonen är för de paket som du inte har laddat ner). Detta tar dig till packskärmen där du ser en röd Radera-knapp längst ner på skärmen. Bekräfta borttagningen och det är det!

whatsapp

WhatsApp-klistermärken

Nedladdning, hantering och radering av WhatsApp-klistermärken är enkelt och intuitivt. Som en uppdatering betyder dessa klistermärken mycket för WhatsApp, men också för dig som användare. Oavsett om du gillar eller inte gillar idéen om klistermärken kommer du definitivt att se många fler av dem på WhatsApp från och med nu.

Använder du klistermärken på WhatsApp? Gillar du de tillgängliga förpackningarna? Vilka nya paket skulle du vilja se i framtiden? Lägg gärna till dina tankar, tips, åsikter och idéer i kommentarerna nedan.