För de som äger en Samsung Galaxy J5, kanske du vill veta att få Galaxy J5 att läsa text eller tala texten. Processen att använda diktat för att tala texten är en enkel process och är mycket lätt att göra. På andra smartphones kan du behöva gå till Google Play Store och ladda ner app med namnet Text-till-tal för att få smarttelefonen att läsa text högt.

Med hjälp av Galaxy J5-funktionen låter du detta läsa högt, vilket gör att Galaxy J5 kan tala översättningar, en bok och många fler coola saker. Du kan också använda den lästa textfunktionen på Galaxy J5 för olika språk förutom engelska.

Följande är en steg-för-steg-guide om hur du ställer in Galaxy J5 för att läsa tillåten text och göra livet mycket enklare.

Hur man får Galaxy J5 för att läsa text:

  1. Slå på Galaxy J5. Gå till startskärmen för Galaxy J5. Välj inställningar.Navigera till System.Select Language & input.Hit Text-to-speech-alternativ under Talavsnittet. Välj den TTS-motor som du vill använda: Samsung text- till-talmotor.Google Text-till-talmotor.Näst till sökmotorn, välj ikonen Inställningar. Välj Installera röstdata. Hämta nedladdning. Vänta på att språket ska laddas ner. Välj bakåtknappen. Välj språk.

När du har följt stegen ovan för att få din Galaxy J5 att läsa text, gå till Hem-skärmen, välj Apps och välj sedan S Voice. När du har kommit till S Voice väljer du knappen Nyliga appar och väljer sedan Ställ in körläge på. För att stänga av körläget, tryck på den senaste appskey igen och tryck sedan på Ställ in körläget. Det är viktigt att notera att läsningstekstfunktionen Galaxy J5 inte är avsedd för synskadade, eftersom Galaxy J5 talar allt du gör på riktigt tid, som vilken menyskärm du är på, där du knackar och vad dina meddelanden säger.