Att spola DNS på en Mac är en bra idé, särskilt om du har gjort vissa ändringar i DNS-inställningarna. Den här åtgärden tar bort DNS-cachen och låter dig enkelt nå rätt webbplats och upprätta en säker anslutning.

Se även vår artikel Hur man stänger av macOS Mojave Skärmdump Förhandsvisning av miniatyrer

Processen att spola DNS på Mojave är enkel. Faktum är att allt du behöver göra är att köra ett Terminal-kommando och cachedata går ner i det digitala avloppet. Den här artikeln kommer att förklara hur du gör detta, samtidigt som det syftar till att ge dig en bättre förståelse av själva DNS och rätt tid att utföra kommandot. Så fortsätt att läsa för att ta reda på mer om goda spolningsrutiner för DNS.

DNS otvetydigt

Enkelt uttryckt är Domain Name System eller DNS en domännamnskatalog som lagrar domäner som samlas till en specifik IP-adress (Internet Protocol). Med andra ord, den här katalogen fungerar som en telefonbok för alla internetadresser du besöker.

DNS: s primära funktion är att översätta webbplatsinformation till IP: er eller domännamn. Datorer (Mac och PC) använder IP: erna för att styra dig i rätt riktning och hitta den onlineinformation du letar efter.

När du till exempel skriver techjunkie.com i webbläsarens adressfält, checkar din Internet-leverantör (ISP) domänen och hittar rätt IP-adress. Efteråt tar det dig till din favoritwebbplats.

Bästa DNS för Mac

I allmänhet fungerar OpenDNS bäst på Mac-datorer. Några exempel inkluderar 208.67.220.220 och 208.67.222.222. Men om du tycker att OpenDNS är olämpligt är Google Public DNS ett bra alternativ och det är tillgängligt för IPv4 och IPv6 med följande åtkomstadresser.

  1. IPv4 - 8.8.4.4 och 8.8.8.8IPv6 - 2001: 4860: 4860 :: 8844 och 2001: 4860: 4860 :: 8888

Obs: Vilken som helst av de givna adresserna kan användas som en sekundär eller primär DNS-server.

Du bör veta att DNS påverkar hur webbsidor laddas på en Mac, även om det inte har någon direkt anslutning till internethastigheten. Och om du behöver dem är några av de snabbaste DNS GreenTeamDNS, Norton ConnectSafe, SafeDNS och Comodo Secure DNS. Dessutom är alla fyra av dessa också offentliga och gratis.

Hur man spolar DNS på Mojave

Steg 1

Tryck på cmd + mellanslag, skriv "term" och tryck på Enter för att starta terminal. Kommandot som du behöver utföra är sudo killall -HUP mDNSResponder; sleep 2;

hur man spolar DNS Mac Mojave

Steg 2

Kopiera och klistra in kommandot i raden och tryck på Enter. För att utföra detta kommando behöver du administrativa behörigheter, vilket innebär att du måste ange lösenordet efter att du har tryckt på Enter. (Det är samma lösenord som du använder för att låsa upp Mac.) Tryck på Enter igen och låt Terminal göra sin magi. Cachen rensas mycket snabbt, och du kan lämna appen genom att trycka på cmd + Q.

Vad du kan förvänta

Som anges håller DNS en förteckning över nätverksförfrågningar vilket gör det lättare att ladda specifika webbkällor. Dessa poster kan dock bli skadade och orsaka vissa problem när du försöker ladda en webbplats. För att undvika problemen rensar en DNS-flush all ogiltig / korrupt data och möjliggör en mer strömlinjeformad surfupplevelse.

Som sagt bör du inte blanda ihop en DNS-flush med att rensa cache från din webbläsare eller app-cache från hela systemet. Efter en DNS-flush förblir webbplatsens data, lösenord, surfhistorik och andra tillfälliga data intakta.

När du ska utföra en DNS-flush

Om du får felmeddelanden när du försöker ansluta till en webbplats eller dirigeras till en annan adress är det dags för ett flush. Detta löser vissa problem som kan uppstå från inaktuella problem med innehåll, webbserverändring eller DNS-falskning.

Dessutom förhindrar en DNS-flush problem med att ladda sidor långsamt och hjälper till med avbrott som kan uppstå på grund av serverjusteringar. DNS-flush är också ett bra sätt att skydda mot DNS-kapning och skadlig programvara, plus att du inför ändringsförslag i nätverksinställningar.

Slutligen är en flush nödvändig innan du bestämmer dig för att använda OpenDNS eller Google Public DNS på din Mac.

Appar från tredje part

Det finns ett gäng tredjepartsappar som erbjuder snabbt och enkelt Mac-underhåll och DNS-spolning. Några av de populära alternativen inkluderar Macbooster 7 och MacPaw CleanMyMac X, men det finns inget behov att bry sig med program från tredje part.

Det finns inget sätt att röra upp Terminal-kommandot om du använder guiden ovan. Dessutom är programvaran som nämns ovan ökänd för att köra i bakgrunden, vilket onödigt kan tömma resurserna på din Mac. Men om du tycker att en viss app från tredje part är särskilt användbar, tveka inte att ge oss dina två cent i kommentaravsnittet nedan.

Testar DNS-servern

När du är klar kan du använda Network Utility för att testa serverinställningarna. Tryck på cmd + Mellanslag, skriv Nätverksverktyg och tryck på Enter för att starta appen.

Gå till fliken Sök och ange adressen du är intresserad av - till exempel www.techjunkie.com. Klicka eller tryck på Lookout-knappen för att initiera DNS-sökningen.

testa dns-server

Detta ger dig en lista över IP-adresser specifika för en viss webbplats. Och om du vill ha mer avancerade konfigurationsalternativ, kontakta din Internetleverantör eller administratör.

1, 2, 3, spola

Att utföra en DNS-flush på Mojave tar bara två steg och det behöver inte vara tekniskt kunnat för att göra det. Vissa användare är emellertid fortfarande inte medvetna om de anslutningsproblem som spolen lätt kan lösa.

Så har du någonsin spolat DNS på en Mac tidigare? Om så är fallet, vilken metod använde du? Berätta om dina erfarenheter i kommentarerna nedan.