Samsung släppte nyligen Galaxy Note 7, men vissa har rapporterat om vissa problem som att Samsung Galaxy Note 7-skärmen inte roterar och gyro eller accelerometer har slutat fungera. Vissa har föreslagit att detta händer med deras smartphone när skärmrotationen är på, men inte fungerar korrekt.

Ett exempel på detta är när Samsung Note 7-skärmen inte roterar ens på internetsidan och sitter fast i vertikalen och inte går horisontellt när kameran flyttas.

Andra problem som har rapporterats av Note 7-ägarna är att standardkameran visar allt upp och ner (dvs inverterat) och alla Note 7-knappar är upp och ned. Nedan förklarar vi två sätt som du kan fixa Galaxy Note 7-skärmrotationsproblemet, den första rekommendationen är att hårt nollställa Samsung Galaxy Note 7.

För dig som är intresserad av att få ut mesta möjliga av din Samsung-enhet, se till att kolla Samsungs trådlösa laddningsplatta, externt bärbart batteripaket och Fitbit Charge HR Wireless Activity Wristband för den ultimata upplevelsen med din Samsung-enhet.

En effektiv metod för att kontrollera om telefonens gyroskop eller accelerometer fungerar genom att göra ett självtest. Det här hjälper till att se vad den verkliga frågan är när Samsung Note 7-skärmen inte roterar. Du kan göra detta genom att trycka på koden “* # 0 * #” (utan citattecken) på Samsung Note 7-knappsatsen. När du är på skärmen för serviceläge trycker du på “sensorer” och gör ett självtest.

Om din trådlösa operatör inaktiverade alternativet för att komma åt serviceskärmen, är din enda resa här att återställa telefonen till fabriksinställningarna. Läs den här guiden om du vill lära dig om att återställa anmärkning 7 från fabrik. Det rekommenderas också att du kontrollerar det här problemet med din tjänsteleverantör först men eftersom de kanske vet nu att problemet finns och har någon lösning åt dig.

Ett annat uteslutet tips från några som vi inte föreslog att göra är att slå Samsung Note 7 med baksidan av handen för att ge din telefon ett mjukt ryck. Om du vill ta risken kanske du vill göra det, var bara försiktig

Återigen, det mest rekommenderade sättet att fixa när Samsung Note 7-skärmen inte roterar är att slutföra en hård återställning. Det är viktigt att notera att den här hårda återställningen av Galaxy Note 7 kommer att ta bort och ta bort all data, appar och inställningar. Du bör säkerhetskopiera din Note 7 för att förhindra att data går förlorade. Sättet att säkerhetskopiera data på din Note 7 är genom att gå till Inställningar> Säkerhetskopiera och återställa.