Om du äger en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus kanske du undrar hur du lämnar grupptexter på din iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Grupptextchatter är ett bra sätt att prata med en grupp av dina vänner på en gång utan att behöva öppna flera chattlådor. Tyvärr, om obevakad, kan grupptexter samla massor av olästa meddelanden på din iPhone 8 eller iPhone 8 Plus övertid. Ibland involverar inte dessa gruppmeddelanden dig på något sätt, form eller form. Vad du måste göra är att lämna gruppchatterna på din iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Det som är bra med det här är att det finns två sätt du kan lämna eller till och med bara stänga av gruppchattar på iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Nedan följer anvisningar om hur du lämnar grupp iMessage-chattar och stäng av vänner på iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Relaterade artiklar:

  • Hur man fixar iPhone 8 och iPhone 8 Plus får inte texter Hur man får iPhone 8 och iPhone 8 Plus för att läsa text Hur man fixar iPhone 8 och iPhone 8 Plus problem med samtal Hur man blockerar samtal på iPhone 8 och iPhone 8 PlusHur man sätter på och stänger av iPhone 8 och iPhone 8 Plus förhandsvisningsmeddelanden Hur du ställer in anpassade ringsignaler på iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Lämna en grupptext i meddelanden på iPhone 8 och iPhone 8 Plus

För de iPhone 8- och iPhone 8 Plus-användare som inte längre vill ingå i gruppmeddelanden är det bästa sättet att lämna gruppchatten helt. Du kan göra detta genom att öppna gruppmeddelandet i din iPhone 8 och iPhone 8 Plus, klicka på "Detaljer", som finns längst upp till höger på skärmen. Efter det kommer det att visa en lista över alla chattmedlemmar, platsinställningar och en sammanfattning av alla bilder, videor och ljudklipp som är associerade med tråden. Strax ovanför bilagandeavsnittet ser du en knapp märkt med rött med titeln "Lämna den här konversationen". Om du klickar på den tar du dig direkt ur gruppchatten.

Det är anmärkningsvärt att nämna att efter att du har använt den här funktionen kan du inte längre läggas till gruppchattmeddelanden igen och få ytterligare meddelanden från gruppen. Denna process fungerar också bara för gruppchattar vars medlemmar använder iMessage. Om det är ett enormt gruppmeddelande som involverar både iMessage och SMS, kommer det att resultera i att knappen "Lämna den här konversationen" grått eller inte syns alls, beroende på när SMS-användare anslöt sig till iMessage eller inte.

Andra relaterade iMessage-artiklar:

Vanliga frågor om iMessage

iMessage för Windows

iMessage väntar på aktivering

Ta bort iMessage Typing Notification

Stäng av en gruppchatt i meddelanden med Stör ej

En del användare av iPhone 8 och iPhone 8 Plus vill inte lämna gruppsamtalet eftersom de kan behöva ta emot meddelanden från gruppen i framtiden. Lyckligtvis, om ditt Apple-ID eller mobilnummer är en del av konversationen, kan du alltid stänga av gruppchatten genom att välja "Stör ej."

Du kan aktivera “Stör inte” genom att gå till Meddelanden och sedan öppna meddelandet du vill stänga av och sedan välja ”Detaljer”. Därefter bläddrar du ner genom "Detaljer" -skärmen tills du ser "Stör inte". Tryck på knappen för att slå på den så får du inte längre några ljud-, vibrations- eller meddelandecentralvarningar för vissa gruppchattmeddelanden.

Det fina med funktionen ”Stör ej” på meddelandena är att användningen av den här metoden fungerar för alla typer av gruppchattar, inklusive iMessage-endast, blandad iMessage och SMS, och bara SMS. Dessutom kan du fortfarande gå tillbaka och granska meddelandena du missade, om något viktigt publiceras.