Mörkläge trender över enheter. Med senaste iOS- och Android-uppdateringar kan alla iPhone- och Android-telefoner nu byta till mörkt läge. Därför "växer allt fler appar".

Även om du kanske inte är medveten om det kommer de flesta Google-appar nu med ett mörkt läge-alternativ. Oavsett om du vill bli mörk eftersom det ser coolt ut, spara batteri eller av medicinska skäl, så här aktiverar du funktionen i Google-appar.

Google Sheets

Tyvärr har Google Sheets och Google Docs inte ett integrerat mörkerläge-alternativ. Detta kan förändras i framtiden, men för tillfället, om du vill bli mörk på Google Sheets / Docs, måste du använda en tredjepartsapp. Lyckligtvis finns dessa appar och är mycket effektiva. Dark Reader har till exempel filter och filter + -lägen som inte bara gör den övre menyn mörk utan också de faktiska cellerna, som om Google Sheets hade ett inbyggt mörkerläge-alternativ.

aktivera mörkt läge på Google-ark

Google Drive

Slutligen blir Google Drive mörkt! Tyvärr fungerar den här funktionen endast på Android 10-modeller. Mörkläget i Google Drive respekterar den globala inställningen för mörkt läge.

Även om det definitivt är en överordnad app för Google Sheets, Docs, Slides och Forms, påverkas inte den här appens teman av ovan nämnda Google Sheets / Docs-mörkläggslösning. Detta går också tvärtom - det faktum att din Google Drive-app har ett mörkt läge påverkar inte dina ark, dokument, bilder eller formulär.

Google Kalender

Om du vill gå i säng och ställa in din dagliga / veckovis / månatliga agenda utan att skada dina ögon, behöver du det mörka läget för din pålitliga Google Kalender-app. Om du är iPhone-användare måste du dock vänta på den här funktionen.

Lyckligtvis för Android-användare, allt du behöver göra är att gå till Inställningar, Allmänt och knacka på Tema för att komma till det mörka läget för att växla. Appen respekterar också den systembredda inställningen för mörkt läge.

Google Play Store

Även om det är en nav-app som låter dig ladda ner alla andra appar, var Google Play en av de sista Google-apparna för att få det officiella mörka läget. Även om en manuell mörkläge för att växla för appen Google Play butik inte finns, respekterar appen nu den globala Android 10-systemversionen.

Nu är kompatibelt med mörkt läge, kan du njuta av den här funktionen i din butik när du söker efter appar och spel.

Google Chrome

Ja, oavsett om du är en PC eller en Mac-användare kan du ställa in din Google Chrome till mörkt läge. Gå till ikonen Inställningar i det övre högra hörnet av din webbläsare och navigera till avsnittet Utseende. Under det här avsnittet hittar du alternativet Teman. Om du klickar på detta kommer du till Chrome Web Store. Ladda ner temat som heter Just Black för att njuta av ditt mörka tema.

teman

Android- och iOS-användare måste vänta tills Google Chrome-appens mörka läge blir tillgängligt.

Youtube

YouTube ledde faktiskt hela trenden för mörkt läge. Appen lade till det på iOS och webben för några månader sedan. Nyligen fick Android-användare också tillgång till YouTubes mörka läge. Det mörka temat, oavsett om du använder skrivbords- eller appversionen av YouTube, omfattar alla YouTube-menyer.

Om du vill välja YouTube-mörkt läge på skrivbordet går du till din profilikon, väljer Mörkt tema och slår helt enkelt på det. På mobilen klickar du på din profilbild, väljer Inställningar och välj omkopplaren bredvid Mörkt tema.

Gmail

Gmail var en av de mest efterlängtade apparna för att introducera det mörka läget. Tja, det hände äntligen för både Android- och iOS-användare. Appen respekterar den systemomfattande mörka tematrigaren för iPhones och Android-telefoner men Android-versionen kommer också med en manuell trigger inom själva appen.

Det har rapporterats om att Gmail-användare inte har fått det mörka läget med den senaste uppdateringen, men de måste bara luta sig tillbaka och vänta på en uppdatering som kommer att lösa detta.

Google Assistant

Trots att Google-appar som Discover har haft mörkt läge ganska länge, var kärnappar som Google Assistant blyga för den här funktionen. Lyckligtvis förändrades det eftersom det mörka temat nu är tillgängligt för beta-användare av Google Assistant.

Det mörka läget respekterar det systemövergripande mörkerläget och verkar fungera bra. Det är bara en tidsfråga tills den rullar ut för alla användare.

Google-inspelare

Google Recorder är en ny app som kommer som en systemapp på Android-telefoner. Som sådan respekterar den den globala inställningen för mörkt läge, så du behöver inte oroa dig för att byta tema manuellt. Du kan dock ändra den från inställningsmenyn. Klicka på Välj tema så kommer du att välja det ljusa / mörka temat för Google Recorder.

Google Fit

Slutligen kan Google Fit-användare njuta av mörkret medan de tränar. Google Fit fick med största sannolikhet det största antalet förfrågningar för mörkt läge från användare, eftersom den vita bakgrunden inte fungerade bra med träning på natten.

I alla fall stöder Google Fit nu helt det mörka temat och respekterar den globala inställningen. Temat kan dock också växlas för appen oberoende.

Google Foton

Din standardfotonapp blir mörk när du byter till mörkt läge. Men om du är en Google Photos-användare kunde du inte använda appen med svart bakgrund fram till nyligen. Slutligen, om du är en Android-användare, kan du njuta av din Google Photos-app i mörker. Naturligtvis påverkas inte fotona av den mörka bakgrunden.

Alla inställningar och menyer täcks av det lysande mörka läget. Emellertid fungerar mörkt läge för Google Photos bara på Android 10. iOS-användare måste förmodligen vänta på den här funktionen.

The Dark Mode Hype

Allt fler appar börjar presentera det mörka läget på alla enheter. Det ser svalare ut, men ännu viktigare, definitivt minskar belastningen på ögonen. Dessutom hjälper det att bevara batteriets livslängd, eftersom det avger mycket mindre skärmbelysning. Om du inte ser alternativet för mörkt läge i en Google-app är det bara en tidsfråga tills du gör det.

Vilka appar vill du se det mörka läget på? Vad uppskattar du mest om det mörka temat? Har du bytt till det på alla dina enheter? Känn gärna kommentarerna nedan med alla frågor, tips eller råd du kanske vill dela.