Att spåra en fil kan vara snabbare och mer bekvämt än en direkt nedladdning, särskilt om du vill ladda ner en stor fil snabbt. Du behöver inte heller ladda ner den från grunden om anslutningen bryts.

De flesta använder Windows för att strömma. Men det finns också ett brett utbud av Android-appar som du kan använda för att ladda ner torrentfiler.

Den här artikeln kommer att förklara hur du laddar ner torrentfiler direkt till din Android-smartphone och vilka torrent-appar som är bäst.

Vad kan jag ladda ner med en Torrent-app?

Innan du börjar ladda ner torrentfiler till din smartphone bör du veta vilka filer du kan öppna. Du kan ladda ner filer från vilken torrent som helst, men Android-systemet kan inte öppna dem alla.

Om du till exempel laddar ner en EXE-fil förblir den i din nedladdningsmapp, men systemet känner inte igen den. Det beror på att EXE är en Windows-körbar fil. Å andra sidan, om din torrent är full av MP3-musikfiler, kan du spela dem.

Men du kan flytta eller kopiera alla filer som du laddar ner från din torrentklient till andra enheter med olika delningsmetoder. Till exempel kan du ladda ner en EXE-fil på Android och kopiera den till din PC via USB eller genom molndelning.

Hur man laddar ner Torrents till Android

Innan du laddar ner torrenter måste du ställa in rätt villkor.

Använd Wi-Fi

Nedladdning av Torrent-filer tar vanligtvis mycket bandbredd. Om du använder mobildata med ett begränsat paket kan din räkning vara astronomisk.

Innan du börjar ladda ner bör du se till att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk med din smartphone. I de flesta torrent-appar kan du växla mellan ett alternativ för att stoppa alla nedladdningar om enheten inte är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.

ladda ner torrenter till Android

Ladda ner och installera Torrent-appen

Trots sitt rykte som ett verktyg för att distribuera upphovsrättsskyddade filer är torrentklienter helt lagliga. Många använder dem för att enkelt dela freeware eller sina egna filer. Du kan hitta massor av torrentklienter i Play-butiken gratis.

Några av de mest populära torrentapparna är:

bittorrent
  • uTorrent - Detta är den mest populära torrentklienten på alla enheter. Du väljer din nedladdningsplats och du kan aktivera ett alternativ för bara nedladdningar med Wi-Fi.BitTorrent - Appen är i princip samma som uTorrent, och den är från samma tillverkare, men den främjar också mycket lagligt innehåll som du kan få gratis.Flud - En pålitlig torrentklient med ett mycket enkelt och lättanvänt gränssnitt. Det har stöd för stora filer och RSS-flöden. Dessutom har den ett fantastiskt stöd för magnetlänkar, eftersom det kan känna igen magnetlänkar från din webbläsare. Dess gränssnitt är snyggt optimerade för surfplattor och du kan också ladda ner några olika teman. FrostWire - Den här klienten har en inbyggd torrent-sökmotor, musikspelare, mediebibliotek och många andra intressanta tillägg. Om en torrent har flera filer kan du välja vilken du vill ladda ner.LibreTorrent - LibreTorrent är mycket mindre populär men det är både effektivt och enkelt att använda. Det använder inte mycket resurser men gör alla grunderna rätt.

När du hittar en torrent-app som passar dig i Play Store klickar du bara på knappen 'Installera' och väntar på att appen ska installeras.

ladda ner torrenter direkt till Android

Ladda ner Torrentfiler från Torrentwebbplatser

Nu när du har en app som känner igen torrentfiler kan du hitta torrenter på egen hand. Vissa torrent-appar har en inbyggd sökmotor, men det kan vara mer bekvämt att hitta torrentwebbplatser med din webbläsare.

Om du inte är säker på var du ska börja, skriv bara 'torrent' i din sökmotor och se vilka webbplatser som kommer upp först. Välj en och skriv namnet på filen som du vill ladda ner i sökfältet.

Du bör välja en torrent med ett stort antal såmaskiner och sedan ladda ner den. När du öppnar den kommer den att laddas i torrentklientappen och den kommer att börja ladda ner till din angivna lagring.

Du kan ändra nedladdningsdestinationen i menyn 'Inställningar' för varje app. Det bästa stället att ladda ner torrentfiler är där du har det mest tillgängliga utrymmet, som ett externt minneskort.

Ladda ner Torrents försiktigt

Du bör vara försiktig när du laddar ner torrentfiler, eftersom inte alla tillgängliga filer är lagliga eller säkra. Det finns alltid en risk att ladda ner skadlig programvara eller upphovsrättsskyddat innehåll. Så glöm inte att undersöka källan innan du trycker på knappen "Hämta".