En av de bästa webbläsarinnovationerna i den senaste historien är inkognitoläge. Det här läget låter dig surfa på webben utan att spara historik eller lokal data som kan komma åt senare. I själva verket är detta läge så utbrett att det har några olika namn som "Privat surfning", "Porrsökning", "InPrivate-surfning", "Privatläge" och mer.

Det här läget inaktiverar också webbcacher och andra potentiellt hotade funktioner som du hanterar när du surfar på webben. Som du kanske vet att din enhet blir chock full av kakor och annan ovälkommen information när du surfar på internet.

Om du vill begränsa mängden information som lagras på din enhet kan det vara bäst att börja dra nytta av inkognitoläge - särskilt om du använder Google Chrome.

Inkognitoläge i Google Chrome är mycket tillgängligt. Du kan nå det antingen på skrivbordet eller mobila enheter:

Desktop

Att komma åt Google Chrome Incognito-läge på skrivbordet är oerhört enkelt. För att starta, öppna din Google Chrome webbläsare. Gå över till höger upp på skärmen och klicka på de tre punkterna för att öppna webbläsarens inställningsfönster. Klicka sedan på "Nytt inkognitofönster" från den menyn. Det finns också en snabbtangent, CTRL + SKIFT + N på Windows eller CMD + SKIFT + N på Mac, för att öppna inkognitoläsaren.

Det är så enkelt på din stationära enhet.

Mobil

Precis som på skrivbordet är åtkomst till inkognitoläge på Google Chrome mobil otroligt enkelt.

För att starta låser du upp din mobila enhet. Gå sedan upp till de tre punkterna i hörnet på skärmen, klicka på dem och välj “Öppna inkognitofönster” på popup-menyn. Det är allt!

Inaktiverar Google Chrome Incognito-läge

Nu vet du hur du öppnar Google Kroms inkognitoläge i din webbläsare eller mobila enhet. Den delen är enkel. Men oavsett anledning kanske vissa människor vill inaktivera Google Chromes inkognitoläge på antingen skrivbordet eller mobilenheten.

Tyvärr kan du inte inaktivera inkognitoläge på din mobila enhet, oavsett om det är iOS eller Android. Som sagt kan du inaktivera inkognitoläge på din Windows 10-skrivbordsenhet.

Inaktiverar Google Chrome Incognito-läge på din Windows 10-skrivbordsenhet

Oavsett varför du vill inaktivera inkognitoläge kommer vi att visa dig hur.

Innan du introducerar processen ska du veta att det inte finns något officiellt sätt att inaktivera inkognitoläge i Google Chrome. Men hur vi ska visa dig är inofficiellt och fullt möjligt att göra utan för många steg.

För att börja måste du vara inloggad på ett administratörskonto på din Windows 10-dator. Annars fungerar det helt enkelt inte. När du är inloggad på en administratör, gå till sökfältet i Windows 10 och skriv in "regedit." Högerklicka på regedit och välj "Kör som administratör." En ruta visas och du måste välja "Ja" för att komma åt redigeraren.

Gå till adressfältet och klistra in följande textrad i redigeraren:

Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies

En ny panel visas till vänster. Därifrån högerklickar du på "Policies", huvudet till "New" och väljer "Key". Detta kommer att få en textruta. Ange "Google" i den textrutan och du kommer att namnge ett nytt segment. Observera att ibland redan är ett Google-segment tillgängligt. Om så är fallet kan du hoppa över det här steget.

Högerklicka nu på Google-tangenten, välj "Ny" och välj "Nyckel" för att skapa en undernyckel under den föregående. Namnge den nyckeln "Chrome."

Klicka på Chrome-tangenten och flytta över till den högra rutan som visas. Därifrån högerklickar du på tangenten och skapar ett nytt "DWORD (32-bitars) värde" och namnger det "IncognitoModeAvailable." Gör detta oavsett om din maskin har en 32-bitars eller en 64-bitars operativ enhet.

När DWORD-värdet har skapats, dubbelklickar du på tangenten så visas ett popup-fönster. Därifrån går du till rutan för värdedata och ändrar värdet till 1. Klicka på OK och du kan stänga registerredigeraren. Därifrån kan du stänga registerredigeraren för gott.

När du går in i din Google Chrome-webbläsare kommer segmentet "Nytt inkognitofönster" i popup-menyn med tre punkter att försvinna.

Som sagt, om du någonsin vill aktivera Inkognito-webbläsaren kan du gå tillbaka till registret och ändra värdedataboxen till 0.

Det är hela processen! Det spelar ingen roll varför du ville inaktivera Google Chrome's inkognito-webbläsare, men nu vet du hur. Du vet hur du aktiverar det, inaktiverar det, använder det och vad fördelarna är med alla dessa steg. Njut av!