Time Machine är där för att rädda dig om katastrofen slår till. Låt oss säga att du måste ta bort boot-enheten och installera om macOS från början. I så fall kan Time Machine-säkerhetskopiorna bevara alla dina data och filer som om ingenting hänt.

Se även vår artikel Hur man kopierar säkerhetskopieringsfiler för Time Machine

Men om du är flitig med säkerhetskopiorna kan de gamla säkerhetskopiorna snabbt staplas på din externa eller nätverksenhet. Det finns ett par metoder för att ta bort gamla reservfiler och få lite extra utrymme. Och om du kämpar för att ta bort Time Machine-säkerhetskopiorna från papperskorgen, kan ett enkelt Terminal-kommando vara till hjälp.

Följande avsnitt ger dig en snabb guide om hur du använder alla borttagningsmetoder.

Ta bort säkerhetskopior av Time Machine

Du kan ta bort gamla säkerhetskopior via Time Machine eller Finder. Naturligtvis kräver båda metoderna att du ansluter till extern / nätverksenhet och följande förklaringar antar att du är ansluten.

Upphittare

Starta Finder och välj Time Machine från menyn till vänster, det är under Enheter. Navigera till mappen Backups.backupdb för att hitta de gamla filerna. Som standard sorteras de från den äldsta till den senaste.

Välj den du vill ta bort och högerklicka för att öppna popup-fönstret med fler åtgärder. Klicka nu på "Flytta till papperskorgen" för att radera filerna.

Gör en knapp med två fingrar eller högerklicka på papperskorgen, välj "Tom papperskorgen" och voila de gamla säkerhetskopiorna är försvunna.

Hur man tar bort säkerhetskopiering av Time Machine

Tidsmaskin

Klicka eller tryck på Time Machine-ikonen i menyfältet och bläddra igenom de säkerhetskopieringsfiler du vill ta bort. Välj en av de gamla filerna och klicka på kugghjulsikonen i menyfältet för att visa rullgardinsfönstret. Där väljer du "Radera säkerhetskopia" och du är klar.

Terminaltrick

Som sagt kan vissa användare kämpa med att ta bort säkerhetskopiorna från papperskorgen. För att lösa problemet kan du använda ett enkelt Terminal-kommando.

Tryck Cmd + Space på tangentbordet, skriv ter och tryck på Enter för att starta Terminal. Skriv sudo rm -rf ~ / .Trash / i kommandoraden och tryck på Enter för att köra det. Fönstret uppmanar dig att sätta in administratörslösenordet. Skriv in den och tryck på Enter igen för att bekräfta.

Detta kommando är utformat för att helt tömma papperskorgen genom rotanvändaren; det är därför det kräver administrativa privilegier.

Ta bort säkerhetskopior av Time Machine

Snabba avfallsfixar

En omstart eller omstart räcker vanligtvis för att återfå kontrollen över papperskorgen. Om detta misslyckas finns det också ett alternativ att tvinga radera filerna. Öppna papperskorgen och välj "Säkra tomma papperskorgen", du kan också göra det från Finder.

Vissa användare kan få "Åtgärden kunde inte slutföras eftersom objektet är låst." fel. I det här fallet är det bäst att byta namn på filer / mappar med konstiga namn, dvs de som har specialsymboler eller tecken. Du kan också kontrollera filerna via alternativet "Få information" för att se om någon av dem är låsta.

Time Machine-stillbilder

När Time Machine vill göra en säkerhetskopia men inte kan ansluta till den utsedda externa enheten skapar det stillbilder. Det handlar i princip om säkerhetskopior som sparas på hårddisken på din Mac tills du ansluter datorn till extern / nätverksenhet.

För det mesta är dessa säkerhetskopior tillfälliga och de raderas automatiskt när de är anslutna till reservenheten eller efter tilldelad tid. Du bör också veta att Time Machine inte kommer att göra en stillbild om den skulle minska hårddiskens kapacitet till under 20%.

Det är som det kan, vissa användare rapporterar fortfarande att ögonblicksbilder tar upp tiotals gigabyte, varför du kan behöva bli av med dem manuellt. Du kan göra detta via terminalkommandon och här är stegen.

Steg 1

Åtkomstterminal och kör tmutil listlocalsnapshots / command. Detta ger dig en lista över ögonblicksbilder som heter något liknande: com.apple.TimeMachine.2018-12-15-002010.

Ta bort säkerhetskopiering av Time Machine

Steg 2

För att bli av med en specifik stillbild måste du använda kommandot sudo tmutil deletelocalsnapshots och lägga till det specifika datumet. Det exakta kommandot ska se ut så här:

tmutil deletelocalsnapshots 2018-12-15-002010.

I allmänhet är det bäst att kopiera / klistra in specifika datum och kommandon så att du inte missar någonting. Och efter att du har tryckt på Enter visas ett meddelande om "Radera lokal snapshot + (datum)" i fönstret för att bekräfta framgångsrik radering. Det är värt att nämna att du måste upprepa stegen för varje ögonblicksbild du vill ta bort.

Experttips: För att förhindra lokala snapshots, kör sudo tmutil disablelocal kommando i Terminal.

Sätt in tidsmaskinen och ta bort dem

När allt är sagt, är det ganska enkelt att ta bort Time Machine-säkerhetskopior och du bör inte tveka att använda Terminal-kommandon. Om du av någon anledning tycker att metoderna är svåra finns det appar från tredje part som effektiviserar hela processen.

Till exempel är CleanMyMac X ett gratis verktyg som tar bort Time Machine-stillbilder utan terminal.