Om du äger en Google Pixel och Pixel XL kanske du vill veta hur du raderar webbläsarhistoriken från din smartphone. Du kan ha många olika skäl till varför du vill ta bort din webbläsare eller sökhistorik på en smartphone. Nedan förklarar vi hur du gör det på Pixel och Pixel XL.

Hur man raderar webbläsarhistoriken på Pixel och Pixel XL

Slå först på dig Pixel eller Pixel XL och gå till Android-webbläsaren. Välj sedan på trepunkts- eller trepunktssymbolen. När du har valt symbolen visas en meny och du bör välja alternativet “Inställningar”.

Därefter letar du efter alternativet Integritet och välj "Radera personuppgifter" som visar en lista med alternativ för webbläsarhistorik. På den här skärmen kommer du att ha ett brett utbud av alternativ, inklusive att ta bort din webbläsarhistorik, cache, kakor och webbplatsdata och till och med din information om automatisk utfyllning och lösenord.

När du har valt informationen som du vill ta bort från Pixel eller Pixel XL tar processen bara en kort tid att slutföra.

Hur man tar bort Google Chrome-historik på Pixel och Pixel XL

Förutom Android-webbläsaren använder många Googles Chrome-webbläsare och processen för att ta bort Google Chrome-historiken på Pixel och Pixel XL är i princip lika. Allt du behöver göra är att välja på samma tre-punkts menyknapp och välja "Historik" och tryck sedan på knappen "Rensa webbläsningsdata" längst ner på skärmen. Välj vilka typer av data och information som du vill ta bort från Google Chrome. Den enda fördelen med Chrome är att du kan ta bort enskilda webbplatsbesök istället för allt eller ingenting, så det verkar inte som om du döljer dina spår.