För Samsung Galaxy Note 4-ägare kan många av de Android-problem som du kan möta enkelt lösas med två olika felsökningslösningar, som bara tar några minuter att slutföra. Det bästa sättet att fixa eventuella buggar eller andra programvaruproblem på din Samsung Note 4 är att antingen slutföra en fabriksåterställning eller en cache-torkning. Det bästa skälet att ta bort cachen på en Samsung Note 4 är när smarttelefonen har vissa förseningar, glitches eller fryser. Följande är en guide för hur du raderar cache för Note 4.

Vad är cachen och vad gör den?

Först är det viktigt att veta vad cache är och varför ska du ta bort den på din Galaxy-smartphone. Samsung Galaxy Note 4 har två olika typer av cache. Den första är app-cachen och den andra är systemcache. Alla appar på Note 4 har sin egen cache installerad på appen. Denna cache gör det möjligt att lagra tillfälliga data för bättre hjälp när du växlar mellan appar. Samtidigt gör systemcachen på Note 4 samma sak, men för Android-programvaran istället för varje enskild app. Det är därför som det finns problem med appar som kraschar eller fryser, är det bäst att ta bort systemcache-torkning för att lösa problemet.

Hur man tar bort appcachen i Samsung Note 4

För problem som just händer på en specifik app är det bäst att först försöka rensa app-cachen. Du kan radera app-cachen med dessa instruktioner: