Discord är en utmärkt app för att kommunicera med dina vänner och skapa en hårt sammansluten community, men att hantera din egen Discord-server är inte alltid en cakewalk.

Se även vår artikel Slack vs. Discord: Vilket är rätt för dig?

En av de administrativa huvudvärkena för att köra en aktiv Discord-server är att hantera gamla meddelanden kan vara ont, särskilt när du behöver ta bort inflammatoriska eller på annat sätt oacceptabla meddelanden.

Många människor använder Discord främst för sin röstchattfunktion, men plattformens textchattfunktioner är också oerhört populära. Även om Discord är en spelinriktad app, har den blivit allt populärare på företagsnivå, vilket gör textchattfunktionen desto mer relevant.

Beroende på storleken på din Discord-server kan din textchatt fyllas med tusentals meddelanden. Oavsett om du vill ta bort alla dessa meddelanden för att bli av med olämpliga meddelanden eller för att du bara vill torka av skifferen, är det viktigt att veta det enklaste sättet att torka av serverens backlog rent.

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du hanterar din Discord-serverens eftersläpning av meddelanden, inklusive hur du kan bli av med alla dina meddelanden.

Typer av textmeddelanden i Discord

Discord har två olika typer av textmeddelanden: Direktmeddelanden, som är en privat konversation mellan två användare, och kanalmeddelanden, som är textchatten som delas i hela gruppen på en viss kanal.

Varje typ av meddelande fungerar på olika sätt och har olika regler. När Discord släpptes först kunde administratörer radera meddelanden i bulk inom det ursprungliga användargränssnittet för Discord-appen. Detta orsakade problem med Discord-databaserna eftersom alltför många administratörer skulle ta bort meddelanden samtidigt.

Som ett resultat togs denna funktion bort från det ursprungliga användargränssnittet. Lyckligtvis, även om det kanske inte är så lätt som det var tidigare, är det fortfarande möjligt att ta bort alla dina Discord-serverns meddelanden.

Hur man tar bort direktmeddelanden i oenighet

Tekniskt kan du inte ta bort ett direktmeddelande i Discord. Du kan stänga chattpanelen så att du inte ser meddelanden och du kan till och med radera din kopia av ett meddelande så att det försvinner från din historik, men meddelandet förblir intakt både i den andra personens chattpanel och på Discord-servrar. Så här tar du bort din lokala kopia:

Om du bara vill dölja några konversationer med direktmeddelande, är det allt som finns åt det. Om du behöver ta bort kanalmeddelanden fortsätter du att läsa för att se hur du gör det.

Hur man tar bort kanalmeddelanden i Discord

Till skillnad från direktmeddelanden kan kanalmeddelanden raderas med några olika metoder.

Här är tre sätt att ta bort kanalmeddelanden i Discord.

Manuell radering

Det första sättet är att radera meddelandet manuellt. Här är hur:

Det fungerar bra om du bara har några problematiska meddelanden att bli av med, men är uppenbarligen inte lämpliga för att bli av med stora mängder textmeddelanden.

Om du måste radera meddelanden i massa måste du återgå till någon av följande metoder.

Använd en Discord Bot

Nästa sätt att ta bort dina meddelanden är att använda en bot som är speciellt utformad för att radera meddelanden. Det finns många bots du kan välja mellan, men MEE6-botten är den aktuella favoriten bland Discord-serveradministratörer. Att installera MEE6-bot är relativt enkelt.

När MEE6 har installerats kan du använda en mängd kommandon för att radera meddelanden och mer.

När du är godkänd kan du använda ett par kommandon för att rensa meddelanden. Använd '! Clear @username' för att radera en specifik användares tidigare 100 meddelanden. Använd '! Clear 1000' för att radera de senaste 1000 meddelandena på kanalen. Du kan ändra antalet för att spegla hur många meddelanden du vill ta bort, men maximalt är 1000.

Detta är överlägset den enklaste metoden för att radera ett stort antal meddelanden på en gång.

Klona kanalen

Om MEE6-alternativet av någon anledning inte fungerar för dig, är det sista sättet att ta bort alla meddelanden i en kanal att klona kanalen. Detta skapar i huvudsak en ny kopia av kanalen men kopierar inte över kanalens gamla meddelandeshistorik.

Kloning av en kanal kommer också att lägga till alla användare från den gamla kanalen och återskapa allas behörigheter, vilket gör det mycket enklare än att skapa en ny kanal från början. Nu är alla meddelanden i den gamla kanalen borta och din nya kanal har samma inställningar.

Har du några andra förslag för att hantera meddelanden på Discord? Dela dem med oss ​​i kommentarerna!

För mer information om hur du använder och hanterar en Discord-server, kolla in några av våra andra resurser:

Behöver du hantera dina användare på din server? Se vår guide för att skapa, hantera och radera roller på en Discord-server.

Vill du använda text-till-tal? Så här aktiverar du TTS i Discord.

Har du problem med en annan Discord-användare? Så här rapporterar du någon på Discord.

Visste du att du kan ladda ner videor från Discord?

Om du har problem med en användare på din server är här vår guide för att blockera en användare på Discord.