Amazon har nyligen släppt en egen smart plug, men andra smarta pluggar är också kompatibla med Amazon Echo och Alexa. TP-Link Smart Plug är en av de kompatibla pluggarna som fungerar bra med ditt Amazon smarta hem.

Naturligtvis är det lite lättare att installera Amazons egna smarta kontakt än det här, men oroa dig inte. Fortsätt läsa så ser du hur du ansluter din TP-Link Smart Plug till Amazon Echo på rätt sätt.

Det tar inte lång tid, och det hjälper dig att uppleva alla fördelarna med att ha ett smart hem.

Installera TP-Link Smart Plug

Först måste du installera TP-Link Smart Plug. Du måste ladda ner Kasa-appen från Google Play Store eller Apple App Store. Det är gratis och installationen är ganska enkel. När du har installerat det på din Android eller iPhone måste du skapa ett konto.

Detta är nödvändigt för registrering av dina enheter på TP-Link-servrarna, såväl som för att ansluta din smarta kontakt till Amazon Echo. Logga in på ditt konto när du registrerar dig. Nu ska du lägga till din TP-Link Smart Plug i listan över enheter.

Välj bara Lägg till enhet längst upp till höger på skärmen. Välj sedan vilken typ av smartplugg du har (du bör se detta i rutan, t.ex. HS107). Vänta nu i 20 sekunder, eller tills Wi-Fi-lampan på enheten tänds.

Nu måste du följa instruktionerna på skärmen och gå in i parningsläget. Smart Plug kopplas ihop när du håller in återställningsknappen i fem sekunder. Vänta igen till att de gröna lamporna börjar blinka.

Appen och pluggen kommer nu att anslutas om allt fungerade. Om inte, anslut till din smart plug-in Wi-Fi-hotspot.

Då måste du registrera din smarta kontakt. Ange ditt Wi-Fi-lösenord när du har valt ditt hemnätverk. Vänta tills enheten ansluter till nätverket. Det borde inte ta lång tid, och efter det kan du kontrollera det med Kasa-appen.

tp-länk smart plug

Anslut Amazon Echo till Alexa

Du behöver Alexa-appen som du kan ladda ner gratis i Google Play Store för Android eller App Store för iOS-enheter. Se till att du uppdaterar appen om du inte gör det. Logga in på ditt Amazon-konto när du har installerat appen.

Nu kan du fortsätta att lägga till TP-Link Smart Plug i listan över enheter. Enhetsmenyn finns längst ner till höger på skärmen i huvudfönstret. Klicka sedan på plusikonen för att lägga till en enhet.

Därefter ansluter du din Amazon Echo och håller in actionknappen i 10 sekunder. Du kommer att märka en orange lampa på den. Anslut Amazon Echo i Alexa-appen om du inte redan har gjort det. Återigen, om du har några problem, använd Wi-Fi-hotspot, men den här gången Echos hotspot.

Återigen måste du ange ditt Wi-Fi-lösenord i Alexa-appen. Vänta lite tills enheterna går ihop. Amazon Echo kommer att meddela dig när den är aktiverad.

Anslut TP-Link Smart Plug till Amazon Echo

Slutligen fungerar både Amazon Echo och TP-Link Smart Plug. De fungerar helt enkelt individuellt, men du vill ansluta dem för maximal effektivitet. Följ dessa steg för att göra det:

  1. Öppna Alexa-appen på din telefon, klicka på hamburgarmenyn och välj Färdigheter. Skriv in TP-Link i sökfältet och TP-Link Kasa Skill kommer att visas. Tryck på Aktivera och det kommer att installeras på ditt Alexa-konto. Du kommer att bli ombedd att ange din TP-Link-kontoinformation. Gör det och välj Autorisera. Bekräfta med att välja Klart på nästa skärm.

Nu måste du använda din Kasa mobilapp för att auktorisera andra enheter som stör TP-Link-enheterna. Öppna Kasa-appen och tryck på namnet på din smartplugg. Klicka sedan på växelsymbolen längst upp på skärmen.

Nu kommer du att landa i fönstret Enhetskontroller. Flytta reglaget för att slå på fjärrkontrollen. När allt kommer omkring kan du ansluta din TP-Link Smart Plug till din Amazon Echo.

upptäck enheter

Använd Alexa-appen och klicka på Discover Devices. Den bör upptäcka den smarta kontakten och ansluta till den. Du kan testa med ett röstkommando "Alexa, slå på smart plug-in" (använd namnet du har valt). Om du gjorde allt rätt kommer TP-Link Smart Plug att slås på.

alexa kopplad

Kontakt etablerad

Nu kan du njuta av att använda din TP-Link Smart Plug med röstkommandon på din Amazon Echo. Alexa spelar fint med den här smarta kontakten, och du bör inte ha några problem med den. Kom ihåg att den här smarta kontakten kan användas för många olika enheter.

När tiden fortskrider kommer du att experimentera och hitta fler användningsområden för denna otroligt innovativa enhet. Vad tycker du om detta? Låt oss veta i kommentarerna nedan.