Under de senaste åren har flaggskeppstelefoner blivit riktigt bra. Avancerade Android-telefoner som Google Pixel 3, HTC U11 och Moto Z2 Force har erbjudit användare snabba upplevelser, fantastiska kameror, pixeltäta skärmar och till och med avancerade funktioner som vattentätning och så mycket mer. Tyvärr, med dessa premiumtelefoner kommer premiumpriser. Inte alla vill - eller behöver - spendera mer än $ 700 på en enhet som Galaxy S9 eller LG V30, eller till och med $ 500 på en stor mellanklass Android-telefon som OnePlus 6T eller Pixel 3A XL. Det här är fantastiska telefoner, utan tvekan, men för många konsumenter är de bara för dyra för vad du vill eller behöver i en telefon. Det finns ingen anledning att betala för mycket för design, skärmar med superhög upplösning eller topp-processorer om allt du letar efter är en telefon för att få dig igenom dagen med ett fullt batteri, att läsa e-post och skumma igenom nyheter, text och plats några telefonsamtal och ta ett par bilder.

Samsung Galaxy J7 råkar vara en av dessa telefoner, oavsett om du har den äldre modellen eller den nyare 2018-versionen. Med en snabb processor, en skarp AMOLED-skärm perfekt för att titta på filmer eller läsa under resan, och batteritiden hela dagen är det lätt att se varför Galaxy J7 är en så populär budgetenhet för våra läsare. Tyvärr utvecklar alla smartphones övertid, och det inkluderar din nya Galaxy J7. För det mesta är problemet inte faktiskt med själva telefonen, utan med en del av programvaran. Detta kan vara antingen operativsystemet på telefonen, eller mer vanligt, ett problem med appar som har installerats på din enhet. Ett enkelt och effektivt sätt att hantera programvarukonflikter som detta är att återställa telefonens cache. Låt oss titta på vad cache är och hur man rensar det.

Vad är cache?

Cache är en typ av minne i din telefon där operativsystem och appar lagrar information de använder för att göra sina jobb. Samsung Galaxy J7 har två olika typer av cache. Den första är app-cachen och den andra är systemcache. Alla appar på Galaxy J7 har sin egen cache. Denna cache gör det möjligt att lagra tillfälliga data för bättre hjälp när du växlar mellan appar. Systemcachen på Galaxy J7 gör samma sak, men för Android-programvaran istället för varje enskild app. När det finns problem med appar som kraschar eller fryser orsakas det ofta av motstridande information i cache-filerna, och så att rensa dem kan ge dig en ny start och få allt att fungera igen.

Rensar app-cache

För problem som bara händer på en specifik app är det bäst att först försöka rensa app-cachen. Du kan rensa app-cachen genom att följa dessa instruktioner:

  1. Slå på din Samsung Galaxy J7Go till startskärmen och välj appikonen. Välj sedan ikonen för inställningar.Browse för applikationshanteraren. Visa alla flikar genom att dra antingen höger eller vänster. Välj appen du vill ta bort cachen. Förstoppa applikationen.Nu rensa cachen. Välj Rensa i Cache-alternativetVälj OK från alternativmenyn. Starta om din telefon.

Om du vill rensa appcachen för alla appar:

  1. Inställningar> StorageVälj cachedata för att rensa alla appcachrar samtidigt. Starta om din telefon.

Välj inte Rensa data om du inte vill tappa all information som app lagrar, som ditt användarnamn, lösenord, spelets framsteg, preferenser, inställningar och allt annat av den typen.

Vad du ska göra när du rensar appens cache hjälper inte

Om du rensade cacheminnet för de enskilda apparna men fortfarande har problem med din Galaxy J7 är nästa steg att avinstallera den besvärliga appen och starta om enheten. Om det inte hjälper att starta om enheten, föreslås det att du utför en systemcache-torkning, även känd som att rensa cache-partitionen på Galaxy J7.

Rensa din cache-partition

Sammantaget är detta en ganska teknisk procedur. Om du aldrig har torkat telefonens cache-partition fortsätter du med försiktighet och följ den här guiden noga. Att torka av cachepartitionen på din J7 kommer inte att torka av användardata eller program från din enhet. Istället har din cache-partition alla tillfälliga data som sparats av applikationerna och programvaran på din telefon, så att din telefon kan ladda appdata snabbare. Tyvärr kan denna information ibland leda till problem eller problem med din telefon om något går fel med din cache. Att rensa cache-partitionen bör lösa eventuella mindre problem med din enhets användbarhet eller anslutning.

IMG_8347

Börja med att slå av telefonen helt. När enheten är avstängd trycker du på hemknappen, strömbrytaren och volymknappen. När orden "Återställningsstart" visas högst upp på skärmen kan du släppa dessa knappar. En blå skärm som läser “Installera systemuppdatering” i upp till trettio sekunder; displayen kommer då att varna dig om att systemuppdateringen har misslyckats. Detta är normalt, så stress inte. Låt telefonen sitta i ytterligare några sekunder, och skärmen växlar till en svart bakgrund med gul, blå och vit text på den. Överst på skärmen visas orden "Android Recovery"; har du startat upp till återställningsläge i Android. Använd volymknapparna för att flytta väljaren uppåt och nedåt och flytta ner till “Wipe Cache Partition” på menyn.

På bilden ovan (visas på en Galaxy S7) är den under den markerade blå linjen - välj inte det alternativet om du inte vill torka av hela telefonen. När du har markerat “Torka av cache-partition”, tryck på strömknappen för att välja alternativet, använd sedan volymknapparna för att markera “Ja” och strömbrytaren en gång till för att bekräfta. Din telefon kommer att börja torka cache-partitionen, vilket kommer att ta några ögonblick. Håll fast medan processen fortsätter. När den är klar väljer du "Starta om enheten nu" om den inte redan är vald och tryck på strömbrytaren för att bekräfta. När din telefon startar om, kontrollera din enhet för att se om du har återupprättat en anslutning till ditt mobilnätverk. Om inte är det dags att gå vidare till vårt sista, mest drastiska steg.

FABRIKT ÅTERSTÄLL DIN TELEFON

Som med de flesta felsökningar innebär det sista steget att fixa din enhet ofta en fullständig återställning av fabriksdata på din telefon. Även om detta inte är en rolig process på något sätt, är det också en vanlig metod för att fixa programvarubaserade problem med din Galaxy J7.

SamsungCloud_Main_1_1

Innan du återställer enheten helt, vill du dock säkerhetskopiera din telefon till molnet genom att använda en säkerhetskopia-tjänst. Några rekommendationer: Samsung Cloud och Google Drive fungerar bäst med din enhet, men om du är intresserad av att använda något som Verizon Cloud fungerar det också. Du kan också använda appar som SMS-säkerhetskopiering och återställning och Google Foton för att säkerhetskopiera dina SMS-meddelanden, samtalslogg och foton till molnet. Du kan också överföra viktiga filer eller information till ett SD-kort som är installerat på din enhet; fabriksåterställningar rensar inte dina SD-kort såvida du inte kontrollerar en specifik inställning.

3reset

När du har säkerhetskopierat dina filer öppnar du inställningsmenyn och väljer "Säkerhetskopiera och återställ", som hittas under kategorin "Personlig" i standardinställningsmenyn och under "Allmän hantering" i den förenklade layouten. Välj den här gången det tredje återställningsalternativet, "Återställning av fabriksdata." Detta öppnar en meny som visar varje konto du har loggat in på din telefon, tillsammans med en varning om att allt på din enhet kommer att raderas. Som nämnts ovan återställs inte ditt SD-kort såvida du inte väljer alternativet "Format SD-kort" längst ner på menyn; om du vill göra det är upp till dig, men det är inte nödvändigt för den här processen. Innan du väljer “Återställ telefon” längst ner i den här menyn, se till att telefonen är antingen ansluten eller fulladdad. En fabriksinställning kan använda en stor mängd ström och kan ta upp till en halvtimme, så att du inte vill att din telefon ska dö under processen.

När du har bekräftat att din enhet antingen laddas eller laddas väljer du "Återställ telefon" längst ner i din scree och anger din PIN eller lösenord för säkerhetsverifiering. Efter det börjar din telefon återställa. Låt enheten sitta och slutföra processen. röra inte med din J7 under den här tiden. När återställningen är klar - vilket igen kan ta trettio minuter eller mer - startas du till Android-installationsskärmen. Om fabriksåterställningen har återställt en anslutning mellan din telefon och din operatör bör du se en dataförbindelse i statusfältet längst upp på skärmen.

***

Smarttelefoner är fantastiska verktyg i vår vardag, men när de börjar fungera kan det vara ganska frustrerande. Från att rensa app-cache till hjälp med att fixa en felaktig app, till att rensa hela telefonens cache, till en fullständig fabriksåterställning, det finns alla möjliga sätt att fixa din enhet. För mer teknisk rådgivning, se till att hålla den låst till TechJunkie.com!