Om du äger Samsung Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus kan användare ha problem i telefonen som enkelt kan lösas med två olika felsökningslösningar, som bara tar några minuter att slutföra. Samma problem kan hittas på de flesta Android-baserade enheter. Den bästa metoden för att fixa eventuella buggar eller programvaruproblem på din Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus är att antingen slutföra en fabriksåterställning eller utföra en cache-torkning.

Genom att rensa cachen på en Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus kan du fixa problem som fördröjning, glitches eller frysning genom att följa guiden nedan. Det raderar inte så mycket data som en fabriksåterställning, och data som den raderar är tillfälliga och till stor del obetydliga, så du behöver inte oroa dig för dina filer. Med tanke på det är det oftast bäst att prova den här metoden först när du felsöker ett problem.

Vad är cachen och vad gör den?

Så vad är cachen och varför ska den rensas på din Galaxy-smartphone? Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus har inte bara en typ av cache, utan två olika typer. Den första är för apparna och den andra är för systemet. Passande är att dessa är app-cachen respektive systemcachen. Varje app du installerar på din Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus har sin egen cache installerad. Det gör att tillfälliga data kan lagras för bättre och effektivare användning när du växlar mellan appar. Systemcachen är nästan exakt densamma, men istället för att lagra appdata gör det samma för Android OS-programvaran. Det är därför det bästa alternativet är att rensa app-cachen eller systemcachen för att hjälpa till att lösa problemet när ett problem visas med appar som kraschar eller fryser.

Hur man rensar app-cachen på Galaxy S9

I den senaste versionen av Samsungs TouchWiz Launcher finns det inget alternativ att rensa appens cachade data individuellt. TouchWiz är bara Samsungs tag på det anpassningsbara Android-operativsystemet. I den aktuella versionen (Oreo) finns varje apps cache i en systemcache som rensas regelbundet som standard. Så användare som kommer från tidigare versioner kan bli förvirrade när de försöker rensa några extra MB lagringsutrymme eller fixa ett beteendeproblem i appen. Det finns dock goda nyheter! Det nya systemet gör det ännu enklare att rensa lagringsutrymme. Det finns en dedikerad enhetshanterare som övervakar ström, lagring och RAM. Den här chefen kan förbättra effektiviteten med ett enda tryck. För att göra detta, följ stegen nedan:

  1. Gå till dina inställningar, antingen från applistan eller från meddelandelådan. Öppna enhetsunderhåll.Tappa på lagring. Du ser en sammanfattning av vilka typer av data som tar mest utrymme. Du kan trycka på enskilda objekt för att ta bort saker i den kategorin. Välj sedan RENGÖR NU för att frigöra mängden utrymme som anges på knappen. Denna process rensar bara cachelagrade, tillfälliga och papperskorgen. Användardata som foton, musik, videor och appar är säkra. Radera användardata med steg 5.

Vad du ska göra när du rensar appens cache hjälper inte

Om du har rensat cacheminnet för de enskilda apparna och fortfarande har samma problem på din Samsung Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus, är den nästa bästa lösningen att avinstallera apparna som orsakar problemen och starta om enheten. Om Samsung Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus har startat om och problemet fortfarande uppstår, föreslår vi att du utför en systemcache-torkning (även känd som att torka av cache-partitionen på Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus).

Hur man rensar systemcachen på Galaxy S9:

  1. Börja med att stänga av Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus. Håll sedan in knapparna Volym upp, ström och hem samtidigt tills du ser Android-logotypen visas och telefonen vibrerar. Du kan släppa knapparna när återställningsläget börjar start.Näst, använd volymknapparna för att bläddra ner och markera alternativet Wipe Cache Partition.När det är markerat, tryck på strömknappen för att välja det. Rulla ner till Ja med volymknappen och tryck på strömknappen för att välja den. till alternativet Reboot System Now och tryck på Power-knappen för att välja det. Slutligen bör din Galaxy S9 starta om med en rensad systemcache.

Om problemen kvarstår är nästa steg att fabriksinställa Galaxy S9. Om det kommer till detta, kom ihåg att säkerhetskopiera allt på telefonen, eftersom en fabriksinställning kommer att ta bort alla dina data.