För de som äger en Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge är det en bra idé att veta hur man rensar appdata på Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. Det bästa sättet att fixa eventuella buggar eller andra programvaruproblem från appar på din Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge är att antingen slutföra en fabriksåterställning eller en cache-torkning. Det rekommenderas att rensa app-cachen på en Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge när din smartphone har vissa förseningar, glitches eller fryser. Nedan förklarar vi hur du kan rensa cachen på Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge.

Hur man rensar app-cachen på Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge

För problem som just händer på en specifik app är det bäst att först försöka rensa app-cachen. Du kan rensa app-cachen med dessa instruktioner:

  1. Slå på din Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 EdgeGo till Inställningar> App ManagerVälj appen du vill rensa cachen förNär du har valt appen, leta efter appinformationskärmenVälj på Rensa cache För att rensa appcachen för alla appar, gå till Inställningar> StorageVälj cachedata för att rensa alla appcachrar samtidigt

Välj inte Rensa data om du inte vill tappa all information som app lagrar, som ditt användarnamn, lösenord, spelets framsteg, preferenser, inställningar och så vidare.

Vad du ska göra när du rensar appens cache hjälper inte

När du har rensat cacheminnet för enskilda appar och problemet med Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge händer fortfarande, är det näst bästa alternativet att avinstallera appen och starta om enheten. Det är viktigt att notera att innan du återställer Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge, bör du säkerhetskopiera all data för att förhindra att något går förlorat under omstartprocessen. Efter att du har startat om Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge, och problemet fortfarande händer, föreslås det att du utför en systemcache-torkning, även känd som att rensa cache-partitionen på Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge.

Hur man rensar systemcachen på Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge:

  1. Stäng av Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 EdgePress och håll ned knapparna Volume Up, Power och Home samtidigt tills Android-logotypen dyker upp och telefonen vibrerar. Släpp sedan strömbrytaren och fortsätt att hålla de andra knapparna Använd volymknapparna för att bläddra ner för att markera Torka cache-partition Tryck på strömknappen Rulla ner till Ja och tryck på strömknappen Bläddra för att starta om systemet nu och tryck på PowerYour Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge startar om med en rensad systemcache