Vet du hur du ska kontrollera om uppdatering av operatörsinställningar på iPhone X-handenheter? Om du inte gör det är det viktigt att du lär dig hur. Ta reda på hur du gör det och varför det är viktigt i den här guiden.

Det kan vara viktigt att se efter uppdateringar av operatörsinställningar på din iPhone X eftersom det kan hjälpa dig att förbättra din upplevelse med din nuvarande nätverksleverantör. Det kan förbättra signalen, öka anslutningen och ibland öka samtalskvaliteten.

Det är till nätverksleverantörerna att släppa leverantörsuppdateringar, så att de inte får uppdateringar skickas till din enhet automatiskt som en vanlig iOS-uppdatering skulle göra. Carrier-uppdateringar kan komma från AT&T, Verizon, T-Mobile, Sprint eller Apple.

Du har kanske lagt märke till att en popup-uppdatering av operatörsinställningar visas på din skärm tidigare, men du kanske har valt att inte installera den då. Du behöver inte installera uppdateringar av operatörsinställningar, så det är väldigt enkelt att missa dessa viktiga nedladdningar.

Storleken på en operatörsinställningsuppdatering för iPhone X eller iPhone 6 Plus är vanligtvis mycket liten, så du kan ladda ner den och installera den inom några minuter i de flesta fall. De förbättrar vanligtvis bara kvaliteten på samtal, texter och mobilsignaler.

Hur man kontrollerar för uppdateringar av operatörsinställningar på iPhone X

Det är väldigt enkelt att slutföra en uppdatering av en operatörsinställning. Följ bara stegen nedan så gör du det inom några minuter. Vi rekommenderar att du gör en säkerhetskopia av din telefon först.

  1. Se till att din iPhone X är påslagen. Gå till appen "Inställningar" och tryck på "Allmänt". Tryck på "Om" och vänta sedan på den här skärmen i några ögonblick. Om en operatörsinställningsuppdatering är tillgänglig kommer den att visa följande på skärmen: “Uppdatering av operatörsinställningar: Nya inställningar är tillgängliga. Vill du uppdatera dem nu? ” Du kan trycka på "Inte nu" eller "Uppdatera" som svar på det här meddelandet. Se till att trycka på "Uppdatera" för att installera uppdateringen för operatörsinställningarna.

Om du vill ha mer hjälp kan du också besöka Apples supportsida för att lära dig mer om uppdateringar av operatörsinställningar.

Observera att mobilsignalen på din iPhone X kommer att stängas av och slås på och av tillfälligt efter att du har slutfört en uppdatering av en operatörsinställning. Om du är i mitten av att skicka ett text, ett meddelande eller i ett samtal, se till att avsluta innan du startar uppdateringen så att den inte avbryts.

I de flesta fall installeras uppdateringar av operatörsinställningar med iOS-uppdateringar. Detta är inte alltid fallet, men om du håller dig uppdaterad med den senaste iOS-versionen kommer du ofta att vara uppdaterad med de senaste operatörsinställningarna.