QuickBooks är ett fantastiskt redovisningsverktyg som låter dig hålla reda på ditt företag hela tiden. Förutsatt att du redan använder det, är du förmodligen nöjd med det strömlinjeformade användargränssnittet som låter dig få ett djupgående grepp om ditt företag. Men hur ändrar du lösenordet för QuickBooks?

Det finns flera sätt att göra det och det kan bero på vilket lösenord du vill ändra - admin, användare, inloggning / kontolösenord. Hur som helst, de nödvändiga stegen är inte raketvetenskap, så kolla vad du behöver göra.

Ändra / återställa det egenföretagande lösenordet

Att ändra denna typ av lösenord tar bara två steg. Vi har också inkluderat tips om vad du ska göra om du har glömt lösenordet och / eller QuickBooks-ID.

Steg 1

Gå till QuickBooks egenföretagare från din favoritwebbläsare och klicka på kugghjulsikonen för att öppna inställningsmenyn. Ikonen finns i den övre fältet.

Steg 2

I följande meny väljer du Profil, navigerar till Lösenord och väljer Redigera. Därefter måste du följa återställningsguiden. När du är klar bör du få ett bekräftelsemail för att informera dig om lösenordsändringen.

SPCS

Vad ska jag göra om du har glömt lösenord / QuickBooks-ID?

Gå till avsnittet "Logga in" i QuickBooks och klicka på "Jag har glömt mitt användar-ID eller lösenord." Det ligger precis under "Logga in" -knappen. Återigen bör du följa guiden på skärmen för att ställa in ett nytt lösenord eller ID. Stegen kan variera något beroende på vad du har glömt.

Viktig information: Om du har andra Inuit-appar som Mint eller TurboTax påverkar alla ändringar av lösenordet.

QuickBooks Desktop - Ändra / återställa lösenordet

För att följande steg ska fungera måste du känna till ditt lösenord. Som sagt, Windows-versionen har alternativet "Jag har glömt lösenord". Stegen liknar de tidigare beskrivna men låt oss se vad du behöver göra.

Om du vet lösenordet

Först måste du ta reda på vilken typ av lösenord du vill ändra; admin eller användare. Snabb påminnelse - som administratör behöver du bara ange lösenordet, det finns inget behov av användarnamn. Alternativt kan du bara ange användarnamnet du skapade och programvaran hämtar lösenordet.

Lösenord

De som inte är administratörer kan kontakta personen som är och få honom eller henne att återställa / ändra sitt lösenord. Allt görs via alternativet ”Återställ ett användarlösenord” på QuickBooks-användarhanteringspanelen. Och igen finns det en guide på skärmen som effektiviserar hela processen.

Lösenord Ändra / Återställ

För administratörer är detta metoden att ändra eller använda återställningslösenordet. Du måste känna till lösenordet och du kommer sannolikt att bli ombedd att ange det.

För att initiera ändringen, klicka på Företag, gå till "Ställ in användare och lösenord" och klicka sedan på "Ställ in användare." Vid den här punkten kanske du blir ombedd att ange lösenordet.

Bläddra i användarlistan och välj den som behöver ändras. Klicka på "Redigera användare" och skriv det nya lösenordet. Bekräfta genom att klicka på Nästa två gånger. När du är klar klickar du på Slutför så är du bra att gå.

logga in

Om du inte vet lösenordet

Den här metoden är mer komplex eftersom du måste tillhandahålla ett par information för att verifiera din identitet och status. Dessa inkluderade licensnumret för den QuickBooks Desktop-version du fick. När du är inne i inloggningsfönstret trycker du på F2 på tangentbordet för att avslöja antalet.

Sedan måste du ange e-postadressen (den som är kopplad till appen), postnummer, namn och ditt telefonnummer. Klicka på OK för att bekräfta så får du en kod som du behöver skriva in i QuickBooks. Om allt går bra kan du komma åt guiden för att ändra lösenordet.

Felsökning

Vad händer om du inte kan ändra lösenordet eller om återställningen misslyckas? Gå tillbaka och kolla all information du har angett. Kom ihåg att e-postmeddelandet måste vara det du använder för QuickBooks och det får inte finnas några skrivfel.

Om det fortfarande finns ett felmeddelande kan du prova att använda verktyget "Automated Reset Password". Och om det inte fungerar är det enda du kan göra att komma i kontakt med QuickBooks kundtjänst.

QuickBooks - snabb översikt

Tricket med QuickBooks är i automatisering. Till exempel uppdateras funktioner som kassaflöde, fakturering och utgifter regelbundet och du kan komma åt dem på flera enheter. Insikter och rapporter är också bland höjdpunkterna i denna fantastiska program för bokföring.

Vid skrivandet fanns det tre QuickBooks-licensplaner och du kunde ha upp till 25 användare på ditt konto med Plus-planen. Å andra sidan kan du bara ha en användare i Simple Start-planen. Oavsett vilket alternativ du väljer finns det en 30-dagars provperiod.

Vart gick pengarna?

När allt är sagt, gjorde QuickBooks det lätt för användare att ändra lösenordet. Samtidigt är plattformen utformad för att hålla dina data säkra. Så se till att du anger rätt information när du försöker göra ändringen.

Ändrar du användar- eller administratörslösenord? Vilken typ av verksamhet är du i? Släpp oss gärna en rad i kommentarerna och berätta om ditt arbete och erfarenhet av Quickbooks.