Cirklar på Life360 är som grupper på Facebook. Endast grupper som inte försöker sälja dig något eller översvämma dig med annonser. Istället har de syftet att låta familjemedlemmar eller nära vänner se var de är hela tiden och när de är inloggade i appen.

Du kan spåra människor, kolla in dem, erbjuda hjälp och till och med få vägbeskrivningar till var de är för att träffas. Som sagt, det finns vissa likheter mellan Life360-kretsar och andra privata grupper, från hur du kan namnge dem till hur du kan hantera meddelanden och medlemsprivilegier.

Hur mycket kontroll har du som cirkeladministratör?

När du skapar din första cirkel på Life360 blir du i princip cirkeladministratören. Som standard kommer appen att göra den cirkeln till din familjcirkel.

Även om du från början är den enda medlemmen och den enda personen på kartan kan du börja skicka inbjudningar till människor. Du kan lägga till så många du vill, ta bort personer, ändra namnet på cirkeln, ställa in radien etc.

Emellertid, när det gäller totalanpassning, saknar Life360 lite jämfört med andra liknande plattformar. Du bör också veta att det finns betydande skillnader mellan att använda Life360 i webbläsaren och att använda Life360 mobilapp. En av dessa skillnader är om du kan ändra ett cirkelnamn eller inte efter att du har skapat det.

livslogotyp

Hur man ändrar cirkelnamn

Om du använder Life360 från din webbläsare kan du inte ändra ett cirkelnamn. Men om du använder appen på en Android-mobilenhet eller iPhone kommer du att kunna ändra cirkelns namn så länge du har administratörsbehörighet för den cirkeln. Här är hur:

  1. Gå till 'Inställningar'. Tryck på 'Cirkelomkopplare'. Välj den cirkel som du vill byta namn på. Tryck på 'Cirkelhantering'. Tryck på pennikonen i övre högra hörnet på skärmen. Ta bort det befintliga namnet och skriv ett nytt.

Ganska lätt, eller hur?

Vad händer efter att cirkelnamn ändras?

Förändringen kommer att vara omedelbar för dig och alla andra medlemmar i cirkeln. Ingen anmälan kommer emellertid att skickas ut till andra medlemmar. Se därför till att skicka ett massmeddelande så att alla vet det.

Nu undrar du vad som händer om du har skickat en inbjudan till en familjemedlem eller en dricksvän (vi bedömer inte!) Men du har ändrat cirkelns namn innan de accepterade inbjudan. Kort sagt kommer inget dåligt att hända.

kodexempel

Den speciella inbjudningskoden kommer fortfarande att finnas tillgänglig resten av de sju dagarna sedan den skapades. Koden leder fortfarande inbjudna medlemmar till den cirkeln, även om för befintliga medlemmar har namnet ändrats.

Tänk på det här sättet. När du går med i en grupp på Facebook söker du vanligtvis efter en grupp i sökrutan och klickar på gå med. Med Life360 är det annorlunda. Människor ansluter sig till unika identifieringskoder tilldelade specifika kretsar.

Cirkelnamnet är bara ett sätt att definiera cirkeln för sina medlemmar och inte utomstående. Därför har den liten relevans för appens programmering och filtrering.

Kan någon annan ändra cirkelnamnet?

Endast någon med administratörsbehörighet kan göra ändringar i en cirkel. Som en cirkelskapare kan du självklart göra vad du vill, inklusive att ta bort andra medlemmar. Du kan till och med ta bort dig själv från en grupp och därmed avstå från administratörsbehörighet.

Men en cool sak du kan göra är att marknadsföra någon annan till administratören. Du kan marknadsföra en eller flera medlemmar som cirkeladministratörer så att de kan hjälpa dig att hantera din lilla grupp. Varning om chansmeddelande, namnet, bjuda in och sparka ut andra människor, och så vidare.

Så här kan du låta någon annan oroa sig för namn, behörigheter, radier och varningar:

  1. Logga in på ditt Life360-konto. Tryck på ikonen "Inställningar". Tryck på "Circle Management". Gå till och öppna fliken "Ändra administratörsstatus". Välj en eller flera medlemmar i gruppen. Tryck på reglaget bredvid namnet. Du kan tryck på skjutreglaget igen för att ta bort administratörsbehörigheter.

Vad det saknar i anpassning som det gör upp för i verktyget

Life360 är en verktygsapp. Det är inte en plattform för sociala medier att översvämma med foton, videor och utarbeta livslektioner eller kändiscitat. Visst kan du inte anpassa appen som de flesta moderna mobilappar, men det tar inte bort något från själva appens verktyg.

Dessutom är det bra att byta namn på en cirkel för att du ska kunna veta vem du ansluter till från Circle Switcher. Med tanke på all denna information, vad gör du om Life360 som en app i sin helhet? Tycker du att det är användbart och lyhört? Eller vill du att det ska ha fler Snapchatty-funktioner? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.