Miljontals amerikaner har gått till online-dejting och använder ett brett utbud av appar och webbplatser för att hitta den perfekta någon. Oavsett om du letar efter en anslutning eller ett livstidsengagemang finns det en app för det! eHarmony är en av de mest populära webbplatserna för dem som söker seriösa relationer. Mer än 60 miljoner människor har registrerat sig på eHarmony, och hundratals eHarmony-matcher slutar i äktenskap varje dag! Men ibland ändrar vi tankar om vad vi vill ha på nätet, eller våra behov förändras, eller så har vi någon annan anledning till att vi måste avbryta en online datingtjänst. En av de mest klagade på problem med online-dating är svårigheten att stänga ett konto och stoppa ett prenumeration. Så om du vill avsluta online-dating, här är vår guide för att avbryta eHarmony på det enkla sättet.

Med de flesta yngre människor som kör mer och mer av sina liv på nätet, är utvecklingen av dejtingwebbplatser fortfarande höll efter många fler progressiva plattformar. Det finns många rapporterade svårigheter att avbryta prenumerationer eller ta bort ett konto, och många datingtjänster får dåliga recensioner som resultat. Det verkar all makten med företaget. De gör reglerna och de kan skada din kreditpoäng om du inte betalar. Men det behöver inte vara så.

Tamning prenumerationsbaserade online-datingwebbplatser

Det finns ett par enkla steg du bör vidta för att hålla kontroll över din online-datering. Dessa tips hjälper dig inte om du försöker avbryta ditt konto just nu, men de hjälper dig innan du öppnar ditt nästa. Följ dessa tips innan du registrerar dig för en prenumerationswebbplats av något slag:

  • Använd ett presentkort för att betala ditt prenumeration. Många webbplatser, inklusive datingsidor, accepterar dem som betalningsmetod. Få ett förbetalt kreditkort och använd det. Ladda kortet med abonnemangsavgiften för perioden och lämna det på det. Ställ in en påminnelse på din telefon och dator i 28 dagar före förnyelsen av nämnda prenumeration. Ställ in den för 14 dagar för eHarmony eftersom det är deras nuvarande förnyelseperiod. Avbryt det direkt där och då. Försena inte. Lägg inte av det. Gör det nu.Alternativt betalar du prenumerationen för den period du vill, låt processen slutföras och avbryt sedan ditt eHarmony-konto. Du kommer fortfarande att vara en fullständig medlem tills den tar slut, men den förnyas inte automatiskt.
Hur man avbryter eHarmony på det enkla sättet-2

Avbryt ditt eHarmony-prenumeration

Jämfört med många andra datingwebbplatser gör eHarmony det enkelt att avbryta ditt konto. Tidpunkten är emellertid allt, för om du missar tidsfristen är du inne på en annan prenumerationsperiod.

  1. Logga in på ditt eHarmony-konto. Välj Mina inställningar och kontoinställningar. Välj "Avbryt mitt prenumeration" längst ner på sidan och följ processen noga.

Detta avbryter din automatiska förnyelse. Du kommer fortfarande att kunna komma åt alla delar av webbplatsen tills din befintliga prenumerationsperiod slutar.

Hur man avbryter eHarmony på det enkla sättet 3

Stänger ditt eHarmony-konto

När ditt prenumeration tar slut kan du stänga ditt eHarmony-konto och få dina data raderade om du vill.

  1. Logga in på ditt eHarmony-konto. Välj Mina inställningar och kontoinställningar. Välj 'Stäng konto' och följ processen noga. Skicka ett e-postmeddelande till [e-postskyddat] där du begär att dina data ska raderas.

Det är irriterande att du måste begära att dina data ska raderas, men det är så branschen fungerar just nu. Det tar cirka tio arbetsdagar innan dina data raderas helt. Då ska du vara helt utanför nätet så långt eHarmony går. Om du bara tar en paus och planerar att återvända till eHarmony i framtiden kanske du inte vill ta bort alla dina uppgifter, eftersom det kommer att innebära att du måste göra hela registreringsprocessen från början när du återvänder till tjänsten.

Registrera dig med PayPal

Även om du inte tekniskt kan ändra hur du registrerade dig med eHarmony, kan du ändra vilken betalningsmetod du använder, så det tar pengarna från en annan plats. Du har troligtvis hört talas om PayPal - det är en av de mest populära e-plånböckerna på nätet. Om du ändrar din betalningsmetod till PayPal kan du avbryta den automatiska förnyelsen på PayPal-nivån och du behöver inte avbryta ditt kreditkort om företaget fortsätter att ta ut pengarna.

PayPal avbryter betalningarna helt om du avbryter den automatiska betalningsförnyelsen. Det har varit många gånger där jag eller andra medlemmar på Tech Junkie har avbrutit en prenumerationstjänst, bara för att den hela tiden ska förnyas oavsett om vi ber dem att sluta. Det har till och med varit tidpunkter där vi har bytt ut kreditkortsnummer, avbrutit våra tidigare konton och de lyckas fortfarande ta ut kontot.

Det är löjligt att webbplatser lagligt kan komma undan med detta, men det är bättre att skydda dig själv i framtiden, så det händer inte igen. Om företaget har ett förnyelsealternativ som har PayPal, använd alltid PayPal. Lita på oss när vi säger att PayPal har ett investerat intresse i att du ständigt använder sina tjänster, och de vill inte göra någonting som potentiellt kan förstöra den relationen med dig.