Är du trött på att prova nya oklara recept? Vill du inte längre ha varma ingredienser i krossade lådor som kommer fram till din dörr? Vill du avbryta Blue Förkläde men vet inte hur? Om du svarade ja på något av dessa, är denna självstudie åt dig!

Se även vår artikel De bästa receptapparna för iPhone

Blue Apron är en av ett antal tjänster som försöker ta det uppenbara arbetet med att mata dig själv. Du registrerar dig för ett prenumeration och de skickar en serie ingredienser och ett receptkort för att göra en slumpmässig maträtt. Du får möjlighet att prova nya saker hela tiden utan att behöva lämna hemmet i gengäld för cirka $ 8,84 per portion.

Blue Apron har en fantastisk webbplats, marknadsföringsstrategi av god kvalitet och en omtänksam persona. Tyvärr faller det också för samma skuggiga praxis som andra prenumerationstjänster genom att göra det så svårt som möjligt att avbryta. Blue Aprons T & Cs säger att för att sluta måste du skicka e-post till företaget och de kommer att svara med ytterligare instruktioner.

"Om du bestämmer dig för att avbryta ditt konto, kontakta vårt kundupplevelsesteam vid avbryt [e-postskyddad] och vi skickar ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du slutför avbokningsprocessen." Webbplatsen för blå förkläde.

Återigen kan du registrera dig online eller på mobil, men du kan avbryta prenumerationen på ingen av dem.

Avbryt blått förkläde

Lyckligtvis, tack vare ett par vänner över hela landet som har provat och avbrutit Blue Apron, kan jag visa er hur man gör det utan e-postkedjan.

Besök: https://www.blueapron.com/cancel_subscription på en dator

På mobilbesök: https://www.blueapron.com/account#cancel

Logga in, välj avbryt prenumeration och gå vidare. Du debiteras naturligtvis för leveranser som har bearbetats eller skickats men ska inte få några ytterligare leveranser efter det.

Hur man äter bra när du är upptagen

I teorin borde dessa mattjänster vara bra. Du får allt du behöver i en låda som levereras till din dörr. Vad finns att inte älska? Enligt min mening allt. Sedan när blev det så hårt arbete att köpa din egen mat och hitta ett recept? Sedan när blev bläddring i en livsmedelsbutik efter färskvaror så tröttsam?

Marknadsstörningen säger att Blue Apron skickar mat av högre kvalitet till ett bättre värde, "Genom att skära ut mittmannen och leverera ingredienser på deras färskaste." Bättre värde än vad? Mat av högre kvalitet än vad? Hur har ingredienser att sitta i en låda i 24 -48 timmar fräschare än att hämta det i mataffären?

I genomsnitt kostar Blue Förkläde dig cirka $ 60 per vecka för tre måltider för två personer. Det betyder att du fortfarande måste handla och fortfarande måste planera fyra andra middagar och sju luncher och betala för dem. Så det är inte som om du inte kommer att handla matköp ändå. Dessutom, om du är singel, kommer Blue Förkläde inte ens ta hand om dig.

Om du är upptagen och vi alla är, kan du fortfarande äta hälsosamt utan att lita på dyra tjänster som den här.

Planera framåt

Måltidsplanering är lite jobbigt, men när du väl har vanat kommer det att ta mindre än tio minuter per vecka. Du kan planera varje middag och köpa ingredienserna som behövs i en hit. Du kan fylla på färska råvaror på väg hem från jobbet och antingen laga det färskt eller tina det.

Använd livsmedelslistor

När du har fått din måltidsplan kan du bygga din inköpslista. Slå på stormarknaden med en lista så kan du vara in och ut på mindre än en timme. Mindre procrastinating, mindre undrar och mer komma och gå. Även om det finns en viss romantik om att välja de färskaste produkterna och komma med ett recept för att använda det, har du inte tid om du inte har tid.

Del och frys

Jag brukar laga mat på en söndag och laga i bulk. Jag har en repertoar av måltider med en potten som chili, Bolognese, nötköttgryta och andra som jag lagar i en enorm kruka. Därefter delar jag upp det i måltidsstorlekar, lägger dem i plastbehållare och fryser dem. På det sättet har jag alltid minst två eller tre alternativ för en hälsosam måltid utan något preparat. Jag kan bara göra lite ris, pasta eller sallad, tina och laga maten och den är redo att gå.

Soppor att gå

Om du äger en matprocessor eller sopptillverkare finns det verkligen ingen ursäkt för att inte ha några soppor i frysen eller kylen. Färska ingredienser, några örter och kryddor och du har en veckas värde av hälsosamma luncher för mycket lite pengar. Lägg till en ny crusty rulle så har du en av de bästa kontorsluncharna som man känner till.

Att förbereda och shoppa mat är inte svårt och behöver inte vara tidskrävande. Det handlar om prioriteringar. Blå förkläde och liknande är bra om du prioriterar bekvämlighet framför pengar, men om du planerar ordentligt och håller organiserad kan du ha båda!