I flera år använde Tinder det berömda Elo-poängsystemet för att rangordna sina användare efter attraktivitetsnivå.

Se även vår artikel Fungerar Tinder Passport?

Denna poäng, även känd som "önskvärdespoäng", använde en specifik algoritm för att ranka dig bland Tinder-användare. Om din Elo-poäng var hög, skulle du få fler matcher. På samma sätt skulle du matchas med användare som också hade en hög Elo-poäng.

Men Tinder avskaffade Elo-poängsystemet och introducerade den förbättrade algoritmen för en tid sedan. Den använder något olika parametrar för att matcha användare. Även om de flesta av dessa faktorer är desamma, är Elo-poängen officiellt inte längre.

I den här artikeln kommer vi att prata om algoritmen och vad du kan ändra om din profil för att öka dina chanser att få bra matcher.

Kan du beräkna din Elo-poäng?

tinder

Tinder klargjorde aldrig vad som var Elo-poängen exakt. Så även om du gjorde allt efter boken, kunde du aldrig veta vad din exakta poängsättning var. Så, det enda sättet du kunde mäta din poäng var att titta på andra profiler på ditt flöde.

Om de flesta av profilerna som du kunde dra med tidigt var attraktiva hade du antagligen en hög poäng. Om det också tog lång tid tills det inte fanns några nya människor, betydde det att du fick en högre poäng.

Eftersom den nya algoritmen och tidigare önskvärdespoäng delar många parametrar har situationen inte förändrats mycket.

Vad gör du för att öka ditt poäng?

Det finns många variabler du bör tänka på när du bygger upp din Tinder-poäng. Dessa är några av de viktigaste.

Var aktiv

Den viktigaste parametern för din rang är din Tinder-aktivitet. Det spelar ingen roll om din profil är perfekt. Om du inte använder det visas inte bland högt rankade profiler.

Om du inte använder det alls visas du sällan på någons foder. Du måste vara synlig för andra Tinder-användare innan du når en hög rankning.

Ingen svep-skräppost

Om du skräppostar din svepning till höger, som om du skulle matcha med nästan vem som helst, kommer du att minska din poäng. Logiken är enkel - om du är öppen för någonting behöver du inte ha en hög rang och högre profil.

Om du sveper skräppost för ofta kan Tinder låsa ditt flöde i 12 timmar. Detta kan också påverka algoritmen negativt.

Det bästa sättet att hantera detta är att dra båda sidor. Du bör dock bara svepa åt höger om du tycker att en person är attraktiv. På detta sätt kommer algoritmen att rangordna dig högre och matcha dig med profiler som också upprätthåller vissa standarder.

Säg hej till dina matcher

Om du matchar med andra Tinder-användare och sedan låter dem hänga, kommer det att reflektera negativt på din rang. Det betyder att du inte spelar Tinder-spel på allvar, så någon annan bör prioritera. Naturligtvis är detta bara för de som inte har många matcher, till att börja med. Om du har många matcher behöver du inte prata med var och en.

Återställ inte ditt konto

I nuläget kommer Tinder att minska poängen om du återställer ditt konto ofta. Så om du känner att ditt konto kräver en återställning på grund av fel eller fel bör du göra det. Men om du återställer ditt konto för att börja om från början eller matcha med samma personer kommer du att tänka på din ranking.

Så även om det fortfarande kan vara en nödvändighet, bör du se till att återställa konto som den sista utväg.

Gör din profil attraktiv

Tinders första regel är att vara attraktiv. Du behöver inte vara den snyggaste personen i närheten, men du kan polera din profil tillräckligt för att intressera andra användare. Gör anpassningar till din biografi, välj det snyggaste fotot du har och sticka dig ut från mängden.

Din rang beror starkt på att andra personer sveper din profil rätt. Du måste ge dem en anledning att försöka matcha dig.

Hur annorlunda är det nya rangordningssystemet?

Som ni ser är Elo-poängen och det nya rankningssystemet nästan samma. Trots att Tinder officiellt tillkännagav det som en helt annan sak, finns det ingenting som tyder på att så är fallet.

Fortsätt svepa som du har svept tidigare

Tyvärr finns det inget sätt att kontrollera din ranking annat än din personliga känsla. Så borde göra allt du kan för att förbli på algoritmens goda sida och hoppas på det bästa. Använd appen på samma sätt som du gjorde tidigare och du har ingenting att oroa dig för.

Så var aktiv, delta i konversationer, var inte en bot och presentera dig själv på bästa sätt. Detta är formeln för den perfekta Tinder-rankningen.