Kan du blockera följare på Strava? Anmäls de om du tar bort dem? Kan du spåra en idrottare utan att de vet det? Hur får du nya följare på Strava? Den här sidan kommer att besvara alla dessa frågor och mer.

Se även vår artikel Hur man lägger till vänner till en tur i Strava

Jag använder Strava ständigt. Inte på ett obsessivt sätt, jag är inte intresserad av KOM: er, mer spåravstånd, tid över det avståndet och mätning av förbättringar och minskning av min kondition. Miljontals andra använder också Strava, som ofta ställer frågor om appen. Denna sida kommer att svara på några av de vanligare jag ser.

Kan du blockera följare på Strava?

Du kan blockera följare i Strava. Detta är dock inte Facebook så du borde sällan behöva göra detta. Du skulle vara mycket bättre på att följa upp dem. Jag ska visa er båda.

Så här blockerar du en följare på Strava:

  1. Logga in i Strava. Välj din profilbild längst upp till höger och välj Min profil. Välj Följande från mittfliken. Välj följaren och öppna deras profilsida. Välj växelsymbolen under deras namn. Välj Block Athlete.

Jag tror att det är lättare att bara följa upp dem, men det är upp till dig. Den största nackdelen med detta är att de kan följa dig igen när som helst.

Så här följer du upp någon på Strava:

  1. Logga in i Strava. Välj din profilbild längst upp till höger och välj Min profil. Välj efter på mittfliken. Överför följande knapp med personens namn. Välj Avfölj när den markeras.

När du håller muspekaren över följande knapp ändras den till orange och Unfollow. Välj knappen vid den tiden så avbryter du personen.

Anmäls de om jag tar bort dem?

Om du bestämmer dig för att avsluta istället för att blockera, får de meddelande om detta? Nej. Det har inga meddelanden skickats om du har följts upp av någon. Strava använder samma metod som sociala nätverk. Ingen vill höra dåliga nyheter så negativa meddelanden som denna undertrycks och inte skickas till användare.

Kan jag spåra en Strava-idrottare utan att de vet det?

Du kan kontrollera en Strava-användare utan att följa dem. Allt du behöver göra är att söka efter deras namn och titta på deras profil. Beroende på deras inställningar kan du se deras åkattraktioner, troféer, klubbar och mer. Det finns inget att säga till dem att du har besökt deras profil så långt jag kan säga.

Om idrottaren har ställt in sitt Strava-konto till privat kommer du inte att se någonting utom deras namn. Privata konton delar bara data med följare.

Hur får jag nya följare på Strava?

Strava är inte Facebook. Fler följare betyder inte mer framgång eller fler miles. Det räknas inte ens som ett mått på framgång på plattformen. Din körsträcka och PR: er är de mätvärden som räknas här. Men kudos är en användbar sak att ha och det ges av följare, så om du är den typ som behöver extern validering kan kudos visa sig vara användbart.

Här är några sätt att samla anhängare på Strava.

Använd appen mycket

Detta är den mest uppenbara. Om du vill att människor ska följa dig på Strava, ge dem något att följa. Frekventa aktiviteter, massor av variationer, specialevenemang och mer kommer att se att du får följare och få kudos.

Gör ditt konto offentligt

En annan uppenbar för Strava, håll ditt konto offentligt. Att ha ett privat konto är allt bra men det kommer inte att få dina följare om du inte bjuder in dem. Om du samlar in kudos behöver du ett offentligt konto. Människor måste se dig i sökning eller i aktiviteter och kunna följa dig.

Var fantasifull med dina beskrivningar

Istället för att bara kalla det "Morning Ride", vara lite mer beskrivande eller fantasifull. Något som "Varje kulle i stan och sedan någon" eller "Highway to Hell and Back" kommer att samla mycket mer uppmärksamhet än något vardagligt.

Samma sak om du deltar i evenemang. Namnge dem väl, "Boston Half Marathon", "Hell of the North", Mudfest 2019 "och så vidare. Detta kommer också att få uppmärksamhet eftersom det är händelser som kommer att erkännas och kommer att ha massdeltagande.

Ge kudos

Du måste ge för att få. Om du vill ha kudos, ge kudos. Detta är ett utmärkt sätt att få nya följare särskilt efter en händelse. Om du springer eller rider med hundratals andra, kommer att dela ut ett gäng kudos att få folk att följa dig på nolltid. Var generös och var konsekvent. Belöna var det förfaller och allt detta.

Har du några frågor om Strava? Vill du veta något särskilt? Berätta för oss nedan om du gör det!