Alla älskar Instagram - den hit sociala webbplatsen är populär och fortfarande går stark, och dess Stories-funktion, som låter användare presentera ett tillfälligt bildspel (det försvinner efter en dag) för att berätta en historia är en av de mest populära funktionerna. Instagram rapporterar att mer än 400 miljoner människor använder berättelser varje dag - det är många människor med en historia att berätta! Du kanske är en av dessa användare och du kanske har upptäckt att funktionaliteten för Stories på Instagram inte alltid är lätt att ta reda på. I den här artikeln kommer jag att ge dig några tips och tricks, tillsammans med steg-för-steg-guider, så att du kan njuta av att använda Instagram Stories.

Se även vår artikel Hur man lägger till en länk i Instagram-berättelser

Instagram Berättelser: Hur man lägger till text

Om du letar efter den biten karaktär för att skilja din berättelse från resten, kan tillägget av text vara just det. Lite text, sparad och effektiv, kan verkligen få din berättelse att leva upp.

Det är alltid kul att utveckla foton med text i pratbubblor eller helt enkelt göra ett uttalande. Så här gör du.

· Starta Instagram och välj ikonen “Din berättelse” med den lilla blå skylten bredvid.

· Ta en bild med funktionen ”Normal”.

· När du tagit bilden och är nöjd med den klickar du på "Aa" -symbolen i det övre högra hörnet.

· Skriv ett meddelande och klicka på "Klar" i det övre högra hörnet när du är redo.

instagram lägg till mer redigerad text

Där är du. Den här metoden är bra för en enkel textrad utan krusiduller. Men om du vill krydda saker kan du lägga till fler lager eller text samt flytta dem för att anpassa textblocken på vilket sätt som helst som du tycker är lämpligt.

För att lägga till mer text klickar du bara på "Aa" -symbolen när du har lagt din första rad i text.

Du kan anpassa vad du skriver genom att välja olika färger för att göra meddelanden mer intressanta för vänner och familj.

Om du inte vill att texten ska sitta mitt i bilden kan du flytta den och ändra vinkeln genom att hålla i texten och flytta med två siffror. På det här sättet kan du spela med texten för att verkligen individualisera ditt inlägg.