När vi tänker på en skrivbordsunderlägg tänker vi vanligtvis på en statisk 2D-bild. Windows 10 tillåter dock en vild variation av tapettyper, inklusive animerade bilder och 3D-effekter. I själva verket kan du lägga till en mängd bakgrunder till Windows 10 med animationer och 3D-effekter för att ge ditt skrivbord lite mer visuellt tilltal.

Det finns alla typer av program och webbplatser med Windows 10 bakgrundsbilder. För den här artikeln kommer vi att fokusera på bara en webbplats, Push, men det finns massor mer där ute om dessa val inte är efter din smak. Push har massor av fritt tillgängliga tapetprogramvara, inklusive de med 3D-effekter och animationer. Push har också fullständiga registrerade versioner tillgängliga.

Lägg till några rymdsormhål på skrivbordet med Space Journey 3D

Kontrollera först Space Journey 3D för att lägga till fantastiska 3D-rymdanimationer på skrivbordet. Tryck på nedladdningsknappen bredvid Space Journey 3D för att spara installationen. Klicka sedan på installationsguiden för att lägga till programmet i Windows och starta programvaran. När du har det igång lägger det till mystifierande 3D-maskhål på skrivbordet som visas direkt nedan.

animerade tapeter2

För att välja alternativa bakgrundsbilder, högerklicka på Live Wallpaper-ikonen i systemfältet och välj Inställningar för att öppna fönstret direkt nedan. Där kan du välja några alternativa effekter genom att klicka på miniatyrerna. Direkt under dessa kan du välja en tidsperiod för var och en av tapeterna som ska stanna kvar på skrivbordet innan du byter till en annan rymdbakgrund.

animerade bakgrundsbilder3

Det finns några anpassningsalternativ som du kan välja i det här fönstret. Dra till exempel linjen Flying Speed ​​längre åt höger för att påskynda 3D-rymdeffekten. Eller klicka på rullgardinsmenyn Färgschema för att välja alternativa färger för bakgrundsbilderna. Tryck på OK-knappen för att tillämpa inställningarna.

Lägg till vatteneffekter på skrivbordet med Watery Desktop 3D

Watery Desktop 3D lägger till vatteneffekter på skrivbordsunderlägget. Bakgrundsbilden förblir faktiskt densamma, men den innehåller 3D-vatteneffekter. Tryck på knappen Hämta bredvid Watery Desktop 3D på den här sidan för att spara installationen. Kör genom installationen för att lägga till programmet och dess vatteneffekter på skrivbordet som visas nedan.

animerade tapeter4

Klicka på programvarans systemfältikon för att öppna fönstret nedan. Du kan välja några alternativa vatteneffekter därifrån. Klicka på kryssrutan Blanda där för att automatiskt växla mellan effekterna med angivna intervall.

animerade tapeter5

Längst till höger finns en ljusstyrka som du kan dra. Om du drar den fältet längst till vänster ersätter en svart bakgrund tapeter som nedan. Detta är också ett alternativ som ingår i Snowy Desktop 3D.

animerade bakgrundsbilder6

Markören kan också ha en viss inverkan på vatteneffekterna. Markera kryssrutan alternativet Wave from markörflyttning. Sedan flyttar du markören några vågvatteneffekter på skrivbordet.

Lägg till animerade snöflingor till Windows 10 med Snowy Desktop 3D

Om du gillar att ditt skrivbord blir ett vinterunderland har du tur med Snowy Desktop 3D! Du kan lägga till den här programvaran till Windows 10 ungefär samma som den andra genom att trycka på knappen Hämta bredvid den på denna sida och öppna installationen. När programmen körs läggs 3D-snöflingeffekter till bakgrundsbilden som visas i bilden direkt nedan.

animerade tapeter7

Klicka på Snowy Desktop 3D-systemfältet för att öppna inställningsfönstret direkt nedan. Du kan välja olika bakgrundsbilder med vintertema från det fönstret. Klicka på kryssrutan Blanda för att konfigurera bakgrunderna som ett bildspel som visar varje bakgrund under en viss tid.

animerade tapeter8

Det finns två snöinställningsfält som du kan dra för att konfigurera snöeffekterna med. Density bar justerar effektivt hur mycket snö som faller. Dra den längst till höger för att maximera mängden snöfall. Dra ljusstyrkan för att anpassa snöens synlighet. Om du drar stapeln längre åt vänster har snön begränsad synlighet på skrivbordet.

Observera att du också kan välja 3D-snön och andra effekter som täcks ovan som skärmsläckare. Högerklicka på skrivbordet, välj Anpassa, Teman, Temainställningar och skärmsläckare för att öppna fönstret nedan. Sedan kan du välja Snowy Desktop 3D Screensaver från rullgardinsmenyn. Klicka på Apply och OK för att spara inställningarna och stänga fönstret.

animerade tapeter9

Lägg till animerade bakgrunder på skrivbordet med PUSH-videotapet

Vill du ha en ännu större variation av animerade tapeter? Du kan få det med PUSH-videotapet. Tryck på nedladdningsknappen bredvid PUSH-videotapet på Push-webbplatsen för att spara programvarans zip. Kör sedan programvaran för att installera den och öppna fönstret som visas i ögonblicksbilden direkt nedan.

animerade tapeter10

Därefter måste du spara några animerade PUSH-tapeter, som du kan göra från den här webbplatsen. Klicka på Hämta under en tapetminiatyr där för att spara Zip-mappen. Då måste du extrahera den komprimerade mappen genom att trycka på Extract all-knappen i File Explorer och välja en sökväg för den extraherade mappen.

Öppna fönstret PUSH Video Wallpaper igen och tryck på knappen Lägg till videor från mapp till spellista där. Välj sedan den extraherade PUSH-tapetmappen för att lägga till den animerade tapeten i listan Videofiler i programvarufönstret. Välj den animerade tapeten därifrån för att lägga till den på skrivbordet enligt nedan.

animerade tapeter11

Det finns några anpassningsinställningar för de animerade bakgrunderna. Till exempel finns det ett alternativ för att ändra läge där du kan välja hur du växlar mellan de alternativa bakgrundsbilderna på skrivbordet. Genom att välja På fördröjningstid kan du till exempel välja en bakgrundsbild för att ändra var 10, 15, 20 minut osv.

Några av de animerade bakgrundsbilderna kan också ha ljud. Således innehåller inställningsfönstret en volymrad om så är fallet. Du kan justera ljudkonfigurationen för tapeterna med den fältet. Tryck på OK-knappen för att tillämpa alla valda inställningar.

Det här är bara några av programvarupaketen du kan använda för att lägga till animerade tapeter och 3D-effekter på Windows 10-skrivbordet. Bakgrundsbilder och skärmsläckare lägger till mycket extra glans i Windows och kommer säkert att liva upp ditt skrivbord. Du kan också lägga till animerade bakgrunder till Windows med DeskScape, men det är inte ett gratisprogramvarupaket. För ytterligare tips om anpassning av Windows 10 på skrivbordet, kolla in denna TechJunkie-guide.