Google Maps och Google Street View har förändrat hur vi utforskar vår värld, navigerar till våra destinationer, spionerar på ex-partners och alla typer av bra saker. Möjligheten att resa var som helst, "köra" en gata och titta på hur olika människor bor i olika länder är något vi aldrig blir uttråkade av. Men hur ofta uppdateras Google Street View? Är bilden du ser på din skärm en verklighet eller historia?

Se även vår artikel Hur du ändrar Google Maps Voice

Google Street View lanserades redan 2007 och började med San Francisco, Las Vegas, Denver, Miami och New York City. När programmet utvidgades tillkom fler amerikanska städer. Sedan 2008 Google Street View gick internationellt när större städer i Frankrike, Italien, Japan och Australien lades till.

Sedan dess utvidgades och fördjupades täckningen och omfattar nu de flesta länder och de flesta städer i dessa länder. Det är ett enormt åtagande men som gynnar oss alla.

Insamling av Google Street View

Google Street View-uppdateringen använder nu två former av uppdateringar för att hålla sig uppdaterade. Den använder fortfarande kamerabilarna som kör upp och ner på våra gator och fångar allt i sina speciella 360-graders kameror. Dessa resor beskrev rutter på platser över hela världen enligt ett globalt schema.

Denna sida på Googles webbplats visar dig exakt när och var Google Street View Car kommer att vara vid en viss tidpunkt. Bläddra ner på sidan till 'vart vi är på väg' så kan du se det publicerade schemat.

Den andra källan till Google Street View-bilder kommer från användare. Google introducerade denna funktion 2017 så att bidragsgivarna kan lägga till sina egna bilder i Google Street View-databasen för möjlig införande på kartan.

Google Street View-uppdateringar

Som ni kan föreställa er det mycket arbete bakom kulisserna för att ta bilder från bilarna och bidragsgivarna, oskärpa ansikten och registreringsskyltarna och förbereda dem för användning i Google Street View. Det tar ganska länge från det ögonblick som bilderna togs till att se dem på kartan.

Det kan finnas ett fast schema för att ta nya bilder, men det finns inget schema för att uppdatera dem till webben. Du kan se när Google Street View uppdaterades längst ner till höger på skärmen. Du bör se en liten ruta i hörnet som säger något som "Image capture: May 2018". Det var då den aktuella scenen senast uppdaterades.

Google säger att de prioriterar områden utan Google Street View-närvaro över att uppdatera de med en befintlig närvaro. De lägger mer resurser på att lägga till projektet och det är meningsfullt. Om du kontrollerat Street View-bilplanen kommer du att se att bilen fortfarande återgår till dess steg så att inte alla bilar skickas ut till nya platser. Vissa åtminstone uppdaterar befintliga bilder.

Ta en plats, till exempel nära min förälders hemstad. Det aktuella bilddatumet är maj 2018. Google Street View-bilschemat gör det att det går igenom mars och september 2019. Det betyder att även i en liten stad uppdateras Google Street View efter ett år eller arton månader. Detta är kanske inte överallt och det kanske inte är varje år, men det är en indikation på hur ofta Google Street View potentiellt uppdateras.

Kan du begära en uppdatering av Google Street View?

Jag har sett några få be Google att besöka sin stad eller sin gata eftersom den har renoverats, förbättrats, utvecklats, förändrats eller för att de bara inte gillade bilden bilen tog. Så vitt jag vet kan du inte begära en uppdatering av Google Street View. Bilen har ett schema och det håller fast vid det schemat.

Men om det är något allvarligt fel med din Google Street View, kan du nu ladda upp dina egna bilder för att överväga av Google. Det måste vara ett 360-skott och måste följa ett gäng regler men sidan länkad ovan berättar allt du behöver veta. Som en extra bonus finns det till och med ett kameralånsschema där du kan låna en specialist 360-kamera från Google för att ta bilder för att lägga till i Google Street View.

Du kan visa ett urval av bilder som läggs till av användaren i Google Maps Street View Gallery. En del av det är fantastiskt!

Jag medger att jag är lite beroende av Google Street View. Jag har dragit den lilla gula mannen över hela världen och har utforskat några fantastiska platser med honom. Det är alltid lugnande att veta att bilden du ser liknar den riktiga saken, även om det kan vara ett föråldrat år!