För dem du äger en Google Pixel eller Pixel XL kan du tappa din smartphone. Detta kan vara en stor huvudvärk när du äger en dyr smartphone. Men processen för att hitta en förlorad eller stulen Pixel eller Pixel XL kan göras med flera olika metoder inklusive en tracker-app, Android Device Manager och flera andra typer av programvara. I likhet med Apples Find My iPhone har Google sitt eget system som heter Android Device Manager eller ibland kallat Find My Android som användare bör veta om.

Användare kan hitta en förlorad enhet i sitt eget hem eller på andra sidan staden. Följande är några lösningar för de som vill veta hur man hittar en förlorad eller stulen Pixel eller Pixel XL.

Snabbtips för att hitta förlorade Pixel eller Pixel XL

Vi förklarar flera olika metoder för att hitta din förlorade Pixel eller Pixel XL, nedan är några av de bästa alternativen för att få din sökning igång så snabbt som möjligt.

  • Se till att din Pixel eller Pixel XL har rätt verktyg installerade för att hitta din enhet och säkra den från en fjärrplats med hjälp av verktyg som Android Device Manager och Lookout. När du har fått telefonen tillbaka, vidta förebyggande åtgärder så att det inte händer igen.Appar som AirDroid för att få fjärråtkomst till filer och information som du behöver återställa, samt använda avancerade funktioner som fjärrkameraåtkomst och SMS-meddelanden.

Loud Ring Mode för att hitta Pixel eller Pixel XL

Du bör börja med att ställa in din Pixel eller Pixel XL i högt ringläge, detta hjälper dig att hitta din Pixel eller Pixel XL snabbt om den är i närheten. Du får också alternativ för fjärrlåsning och borttorkning av enheten om du hanterar känsliga dokument och filer på din mobila enhet. Se till att ladda ner Android Device Manager-appen från Google Play Store om du någonsin behöver använda tjänsten från en annan Android-enhet.

Använda utkik

Av någon anledning kan du inte använda Android Device Manager med Pixel eller Pixel XL, sedan tänka på att använda Lookout. Lockout liknar Android Device Manager, och det erbjuder mer allmänna säkerhetsfunktioner.

Hitta din förlorade pixel eller Pixel XL

När du använder Android Device Manager med en annan enhet för att hitta din Pixel eller Pixel XL som går förlorad eller stulen, måste du gå till Android Device Manager-sidan och spåra din Pixel eller Pixel XL. Android Device Manager använder GPS för att spåra platsen.

Härifrån kommer GPS-lokaliseringsknappen att spåra den förlorade eller stulna enheten för dig. Google varnar användare att aldrig försöka hämta en förlorad enhet själva och att kontakta polisen. Det är viktigt att notera att denna funktion fungerar, Pixel eller Pixel XL måste kontaktas till ett WiFi-nätverk så att GPS-platsen kan spåras.

Använda Android Device Manager för att hitta Pixel eller Pixel XL

Det bästa alternativet när det gäller att hitta din förlorade eller stulna Pixel eller Pixel XL är att registrera sig korrekt och vara tillgängligt via Android Device Manager. Google släppte denna programvara redan 2013, och de har använt programvaran för att se till att nästan alla moderna Android-enheter är utrustade med den. Många enheter kommer med funktionen aktiverad ur rutan, men du vill dubbelkontrollera.

Du kan ställa in Android Device Manager på Pixel eller Pixel XL genom att gå till Inställningar> Säkerhet och skärmlås> Enhetsadministratörer. Den exakta platsen och namnet på menyerna kan skilja sig från telefon till telefon, så kasta dig runt. Härifrån markerar du helt enkelt rutan som säger "Android Device Manager."