Pixel 3 är ett av de favoritflaggskeppen 2018 och är ett kraftcenter. Både hårdvaran och programvaran är imponerande, så det är ingen överraskning att många Android-entusiaster vill ta hand om det.

Ändå är ingen telefon perfekt. Android har alltid haft ett rykte för att ha stött på förseningar efter en tid, oavsett enhetens hårdvara.

En av de saker som en majoritet av smarttelefonanvändare kommer att möta vid en eller annan punkt är en långsam internetuppkoppling. Browserupplevelsen tar en hit, och det kan orsaka en hel del frustration. Om detta händer med din Pixel 3, finns det några saker du kan göra för att lösa problemet.

Slå på Data Saver Mode

Om du använder Google Chrome som de flesta Pixel 3-användare finns det ett enkelt sätt att påskynda ditt internet. Data Saver är en praktisk funktion som kan göra en värld av skillnad för hur du surfar. Så här gör du:

Vad detta gör är att komprimera varje sida innan du besöker den, vilket gör att du laddar den mycket snabbare. Ännu bättre kan det hjälpa dig att spara en hel del data.

Använd en webbläsare med en annonsblockerare

Google tjänar en käke som tappar pengar genom annonser. Det är bara naturligt att deras webbläsare inte tillåter dig att surfa på webben utan att träffa fler än några få av dem i varje session. Detta påverkar både din internethastighet och dataanvändning eftersom du i princip laddar ner annonser.

För att förhindra att detta händer, prova en annan webbläsare. Firefox och Opera har för närvarande annonsblockeringsfunktioner, så du kanske vill ge dem en bild.

Glöm och anslut igen till ett Wi-Fi-nätverk

Om dina internethastighetsproblem är specifika för Wi-Fi-nätverket, finns det en enkel lösning som gör tricket för det mesta. Vad du bör göra är att glömma nätverket och ansluta till det igen. Här är hur:

Detta låter dig uppdatera anslutningen och potentiellt skapa en mer stabil anslutning. För det mesta räcker det för att säkerställa en snabbare internetuppkoppling.

Det sista ordet

Om det inte är något fysiskt fel med antennen, betyder en långsam internetanslutning inte att det är något fel med din telefon. Faktorer som din plan, webbläsaren du använder och tillståndet för appar som är beroende av internetanslutning spelar en stor roll.

Oftare än inte är detta inget annat än ett tillfälligt fel som enkelt kan fixas. Om du känner till andra metoder som fungerar för dig, känn dig fri att dela dem i kommentarerna nedan.