Många smartphone- och Android-användare känner redan till WMV-videofilformat. Detta är ett format som är känt för att vara länkat till Windows Media Video-filer. För nya ägare av de senaste Samsung Galaxy S9 och S9 Plus kan du uppleva situationer där din enhet inte kan spela WMV-filer. Det finns å andra sidan tider där WMV-filer kan spelas på din enhet utan problem.

Vi visar dig en enkel guide för hur du åtgärdar problemet och låter din enhet spela WMV-filer hela tiden.

Att spela WMV-filer på Samsung Galaxy S9

1. Öppna Google Play Store

2. Leta efter VLC Media Player i sökrutan

3. Fortsätt att ladda ner och installera den här tredjepartsappen

4. Använd den nyinstallerade VLC Media Player-appen för att spela alla dina WMV-filer från och med nu.

Problemet löst. Många användare håller med om att VLC Media Player är en av de bästa apparna för att spela både video- och ljudfiler för alla Android-användare. Det är också bra att notera att du också kan använda den här spelaren för att spela ett brett utbud av andra video- och ljudfilformat.

Spela ljud- och videofiler på din enhet

Vi kan alla vara överens om att många smarttelefonanvändare spelar ljud- och videofiler på sina enheter. Det är anledningen till att vi måste ha den bästa spelaren installerad på våra smartphones som högsta prioritet.

Detta kan också bana väg för dig att ta bort andra appar på din telefon som har samma syfte. På så sätt kan du rensa utrymme och förbättra telefonens prestanda.

VLC Media Player har blivit en favorit när det gäller att spela ljud- och videofiler gör det också till din spelare.