MicroSD-kortet är en extremt värdefull tillgång för Galaxy S8 och S8 Plus. Samsung gjorde misstaget en gång när han tog bort det och användarna var inte så nöjda med det. Nu när det korrigerade misstaget med de senaste flaggskeppen började folk använda microSD-kort på sina enheter med mycket entusiasm.

När allt kommer omkring kan du lagra alla typer av foton, videor och andra personliga filer utan att oroa dig för att du inte har tillräckligt med utrymme eller att din telefon skulle börja röra sig långsamt på grund av det.

Självfallet bör du verkligen inte låta vakten gå ut och anta att bara för att du har dina data på microSD finns det inget behov av att göra någon form av säkerhetskopior. Galaxy S8-användare klagar ofta på att få ett meddelande om att microSD-kortet är skadat.

Vi kan bara föreställa oss att ditt hjärta stannar ett tag på tanken att kortet kan vara skadat och att du kanske har tappat allt på det. Här är de goda nyheterna: många andra användare rapporterade att efter att ha startat om sina smartphones flera gånger i rad försvann felet och de kunde få åtkomst till data lagrade på kortet.

Enkelt uttryckt, om du ser detta meddelande finns det fortfarande hopp! Säkerhetskopiera allt så fort du kan och du kan ha tur. Ändå, om microSD på din Samsung Galaxy S8 är officiellt skadad, föreslår vi att du försöker följande korrigeringar:

Använd en tredjepartsapp för att övervaka enhetens temperatur

Det är välkänt att vissa microSD-kort, som de från SanDisk, kan sluta fungera korrekt när smarttelefonen når en viss temperatur. För att kontrollera om detta är orsaken kan du ladda ner TempMonitor eller någon annan föredragen app från tredje part och övervaka enhetens temperatur när du får problem med microSD-läsning.

Torka av cache-partitionen och observera smarttelefonen i några dagar

Att torka av cachen visade sig fungera med många användare, men precis som med den första metoden kommer det att innebära noggrann övervakning av vad som händer på din smartphone efter att du har utfört åtgärden.

Så här torkar du cache-partitionen på Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus:

  1. Stäng av telefonen; Håll hem- och volymknapparna samtidigt; Håll sedan strömbrytaren tillsammans med de andra två; släpp strömbrytaren när telefonen vibrerar; släpp de andra två knapparna när Android-logotypen visar; nu när du " har öppnat återställningsläget, kan du navigera med Volym ned-knappen och initiera några kommandon med strömbrytaren; du måste markera alternativet Wipe Cache Partition och trycka på Power-knappen; Markera Yes-alternativet, för bekräftelse och tryck på Strömbrytare igen för att komma igång. När du slutför denna process, starta om enheten med samma två knappar.

Med cache-partitionen helt torkad, se om du nu kan få åtkomst till microSD på din Samsung Galaxy S8. Om inte, har du en sista sak att prova ...

Utför en fabriksåterställning som ett sista alternativ

Fabriksåterställningen är utformad för att föra smarttelefonen till sina fabriksinställningar. Säkerhetskopiera all data, starta fabriksinställningen och när enheten startar om omformaterar du microSD direkt från telefonen. Detta bör fixa kortets oberoende beteende för gott!

Om du har andra frågor om hur du använder Samsung Galaxy S8-enheten och dess minneskort, meddela oss med förtroende!