Samsung erbjuder sina användare alla typer av funktioner och tjänster. Med Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus finns det många nyheter, men en sak förblir densamma - de flesta av dessa tillägg kan enkelt aktiveras eller inaktiveras av användare, beroende på deras behov och preferenser. Om du inte riktigt gillar Bixby-funktionen på din smartphone kan du stänga av den.

Om du inte visste det, är Bixby motsvarande Apples "Siri" och Googles "Ok Google". En virtuell assistent som du kan använda med ett brett utbud av vokalkommandon. Oavsett om du vill kunna fråga din Galaxy-telefon "Vad är klockan i San Francisco" eller inte, kan du spela med den här assistenten eller inaktivera den från samma plats. Om du hellre vill använda Googles virtuella assistent istället för Bixby, läs den här guiden om hur du använder "Ok Google" på Galaxy S8 och Galaxy S8 + Plus.

Steg för att bättre kontrollera Bixby på Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus

Hur skulle du vilja säga högt Hi Galaxy och se din enhet vakna? Naturligtvis är detta bara ett sångkommando som du kan aktivera och använda, men du kan använda många andra alternativ. Dessutom kan du enkelt starta Bixby med ett dubbeltryck på Hem-knappen. Men vissa användare tycker inte om det här kommandot eftersom det ofta gör att de startar tjänsten av misstag.

Avaktivera det enkelt från Bixby-inställningarna:

Det är möjligt att inaktivera Bixby med hemknapparna. Detta innebär att Bixby inte kommer att starta när du använder hemknappen på din Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus. Följ stegen nedan för att lära dig hur du inaktiverar Bixby:

  1. Slå på din Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus. Tryck på startskärmen i flera sekunder. Svep sedan vänster sida och tryck på väljaren för att stänga av Bixby.Näst gå tillbaka till startskärmen så är du klar.

Om du vill inaktivera Bixby-appen helt på Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus

För dem som vill inaktivera och stänga av Bixby på Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus kan du göra detta genom att följa stegen nedan:

  1. Slå på din Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus. Gå till Inställningar.Tappa på applikationer. Välj alla applikationer.Bryt och tryck på Bixby-applikationen. Välj alternativet Inaktivera, ett nytt meddelande dyker upp och säger "Inaktivera inbyggda appar, kan orsaka fel i andra appar ”, tryck sedan på Inaktivera.

Och det är allt som krävs för att inaktivera den här funktionen från din Samsung Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus. Det säger sig självt att om du någonsin vill aktivera Bixby igen, att komma tillbaka hit och slå på knappen Aktivera är allt du behöver göra.