Det har rapporterats av vissa att Samsung Galaxy J5 inte kan höra samtal korrekt. Ljud- och ljudproblemet på Galaxy J5 när du ringer eller tar emot samtal kan bli en huvudvärk.

Nedan föreslår vi några möjliga lösningar för att åtgärda samtal som inte hörs på Galaxy J5. Om samtalsproblemen fortfarande händer efter förslagen rekommenderas att du kontaktar din återförsäljare för att få Galaxy J5 bytas ut. Följande är en guide för hur du fixar Galaxy J5 när du inte kan höra samtal.

Kontrollera Galaxy J5-signalstänger

Det första du bör göra när du inte kan ringa Galaxy J5 är att kontrollera signalstängerna på din smartphone. Eftersom det sätt på vilket du kan ta emot eller ringa är relaterat till mobiltelefontjänsten som tillhandahålls från ett trådlöst torn för att skicka en signal.

Om du märker att din Galaxy J5 inte har någon signal är det en bra idé att återställa din smartphone som kan fixa en liten glitch på din telefon. Följande är en guide för att starta om din Galaxy J5.

Kontrollera om det är strömavbrott i ditt område

En annan anledning till att du kan ha problem med samtal på Galaxy J5 är på grund av ett avbrott i ditt område. Detta är det vanligaste skälet bakom ditt problem. Ibland kommer mobiltjänster att skickas av underhållsskäl och du måste vänta tills nätverket är igång igen.

Hur man fixar Galaxy J5 hör inte samtal:

  • Stäng av Galaxy J5, ta bort SIM-kortet och sätt sedan in SIM-kortet igen när du slår på smarttelefonen. Dörr, skräp och damm kan fastna i mikrofonen, prova att rengöra mikrofonen med tryckluft och kontrollera om Galaxy J5-ljudet problemet är fixat. Ljudproblem kan orsakas av Bluetooth. Stäng av Bluetooth-enheten och se om det här kommer att lösa ljudproblemet på Galaxy J5. Torkning av cache på din smartphone kan också lösa ljudproblemet. Läs den här guiden om hur du torkar Galaxy J5-cache. Ett annat förslag är att gå in i Galaxy J5 i återställningsläge.