Facebook har kommit långt sedan starten då högskolestudenter skulle vänta alla under solen. Då var vi alla angelägna om att gå med i de roligaste och mest irreverenta ”grupperna” utan någon annan anledning än att skratta om det senare. Nu kan användare skapa affärssidor, annonser och mer.

Förmodligen ett av de mest praktiska verktygen som Facebook har dragit fram genom åren är Facebook-evenemanget. Med alla dina vänner på ett ställe är det bekvämt och enkelt att bjuda in dem till din nästa stora shindig via den populära sociala medie-appen. Men om du verkligen vill att de ska dyka upp, måste du göra det med stil.

Varför lägga till ett foto till ditt Facebook-evenemang

Svaret är enkelt. Det är mer professionellt och engagerande. Det kommer att fånga deras öga och intressera dem för det du har planerat. Det här kanske inte är lika viktigt för din födelsedagsfest. Förmodligen behöver dina vänner inte en prickig inbjudan att delta. Men för större evenemang eller affärshändelser kan en väl vald bild göra hela skillnaden.

Skapa en händelse med en bild

Du behöver ingen övertygande. Du vet att ditt Facebook-evenemang kommer att dyka upp med det fotot du tog på stranden förra helgen. Tack och lov är det enkelt att lägga till din valda bild när du skapar ditt Facebook-evenemang.

Privata evenemang är bara på inbjudan, vilket betyder att inte bara någon kan delta. De måste bjudas in av dig - evenemangsskaparen.

Lägga till eller ändra bilden för en händelse

Om du redan har skapat händelsen och vill lägga till en bild hittar du helt enkelt händelsen på händelsessidan. Om du inte hittar händelsen i fråga klickar du på Hosting på vänster sida. Det här är de händelser du har skapat.

Du kan göra detta så många gånger du vill. Observera att detta är för att ändra bannerfoto. Det är inte för att lägga till foton eller videor till händelsens tidslinje. För att göra det, klicka på händelsetiteln för att utöka den. Bläddra sedan ner till var du kan posta till ditt evenemang.

Vilken storlek ska mitt foto vara

Du har laddat upp ditt foto, men det ser inte bra ut. Av någon anledning är det utsträckt. Det eller kanske har det konstiga fula styrelser på båda sidor om det. Varför fyller det inte bara det tilldelade utrymmet? Du vill välja ett foto som kommer att fylla utrymmet utan att behöva formas om.

Enligt Facebook kommer en idealisk händelsefoto att vara 1920 x 1080 pixlar. Detta är ett förhållande på 16: 9. Om du har för få pixlar men rätt förhållande, kommer ditt foto att blåsa upp för att fylla utrymmet och kan vara suddigt. Om du har rätt antal pixlar men felaktigt förhållande, kan fotot se ut sträckt eller få stora gränser för att fylla det tomma utrymmet.

Allt detta sägs inte svettas för mycket. Chansen är god att ditt högupplösta landskapsfoto passar bra. Leka med det och se vad som ser bra ut.