Meddelar Snapchat när du tittar på någons historia? Kommer de att se om du tittar om det eller tar en skärmdump av det?

Se även vår artikel Hur man skapar en Boomerang på Snapchat

Snapchat är en snygg twist på sociala nätverk. I stället för att posta något och lämna det där för alltid för att hemsöka dig i senare liv, flyttar det det till en kort impermanens. Denna tidskomponent utlöser ett psykologiskt behov av att vidta åtgärder tillsammans med en hälsosam dos av FOMO. Detta fungerar för användare eftersom det alltid finns något nytt att se. Det fungerar för nätverket eftersom vi är psykologiskt benägna att fortsätta använda det på grund av den rädsla för att missa.

Den kombinationen, plus dess användarvänlighet och koncentration på lättare delning gör det till ett utmärkt ställe att spendera tid även om du inte är särskilt kreativ. Även om du inte laddar upp så mycket gör andra det!

Meddelar Snapchat när du ser någons berättelse?

Trots att det finns ett antal meddelanden, inklusive slumpmässiga sådana som vänner födelsedagar, finns det mycket få aviseringar för berättelser. Det inkluderar när människor tittar på eller interagerar med det. Du kan bli meddelad om berättelser från vänner men du kommer inte att se någon avisering när de tittar på din berättelse.

Du kan fortfarande ta reda på det från själva berättelsen. Om du navigerar till din Stories-sida bör du se en lista över de berättelser du har lagt ut och en ögonikon till höger. Det finns ett nummer bredvid ögat som räknar det totala antalet människor som har tittat på det.

Välj ögonikonen så kommer du till en annan sida som visar dig vem som har sett den. Det är i omvänd kronologisk ordning med den senaste vyn längst upp och tidigast.

Kommer någon att veta om du tittar om en Snapchat-historia?

När Snapchat först lanserades visste du vem som har återupplämnat dina saker eftersom de skulle ha en stjärnaemoji bredvid deras namn. Det uppdaterades för ett tag sedan och nu finns det inget sätt att veta hur många gånger någon har sett en Snapchat Story eller sett en Snap.

För att vara ärlig är jag inte säker på att det betyder hur många gånger en vän tittar på en berättelse. Så länge de tittar på det och fortsätter att interagera med dig på Snapchat, vad spelar det egentligen roll hur många gånger de ser på något du publicerar?

Meddelar Snapchat när du skärmdumpar en berättelse eller inlägg?

Återigen meddelar Snapchat dig inte med ett push-meddelande om någon skärmdumpar något i appen men det låter dig veta. Det finns en specifik ikon, två horisontella korsade pilar som betyder att någon har skärmdump. Du kommer att se detta i inlägg och berättelser och det berättar att någon har tagit en skärmdump.

I en berättelse hittar du det här meddelandet när du väljer ögonikonen för att se vem som har sett den. Du kommer att se ikonen för korsad pil eftersom ett namn om de tog en screenie.

I ett inlägg eller chatt ser du pilikonen bredvid ett namn du har interagerat med eller som har sett ett inlägg eller en chatt. Det är samma ikon men kan ha en beskrivning under som säger "Skärmdump för 24m sedan" eller ord för att göra det.

Kontrollera vem som kan se din Snapchat Story

Om du är orolig för vem som kanske tittar på dina Snaps eller berättelser kan du ändå kontrollera vem som ser dem, till en viss grad. Det finns sekretessalternativ inom Snapchat som du kan använda för att filtrera ut randoms och begränsa fältet som kan visa dig eller dina grejer på Snapchat.

  1. Öppna din Snapchat-profil och välj Inställningar. Välj "Vem kan ..." och sedan "Visa min berättelse". Välj en inställning från listan.

Dina alternativ är alla, bara vänner eller anpassade. Alla menar att ditt inlägg kommer att visas offentligt av alla som använder Snapchat som följer dig. Vänner betyder bara att det bara är synligt för dem som du följer tillbaka. Custom är en mer restriktiv inställning som låter dig namnge enskilda användare som kan se din Snap eller Story.

Så vitt jag vet kan du inte ställa in detta för varje enskild Snap eller Story. Detta är en global inställning och kommer att täcka alla Snaps och berättelser som du publicerar medan inställningen är aktiv.

Meddelanden är något begränsade i Snapchat men jag tycker att det är bra såväl som dåligt. Inte alla vill att deras telefon ständigt surrar eftersom någon gör något på ett av de många sociala nätverk vi använder. Livet är redan fullt av distraktioner så det är trevligt att logga in aktiviteter och kunna kolla in dem i vår egen tid.

Vad tycker du om Snapchat-anmälningssystemet. Gilla det? Arbeta för dig? Berätta din åsikt nedan!