När du redigerar ett foto i en bildredigerare vill du ibland få den biografstil genom att beskära fotot till ett specifikt förhållande. Problemet är emellertid att andra än de mallar du kan få för "pre-boxed" beskärning, har du verkligen ingen aning om vilka dimensioner du ska använda eftersom foton har olika pixeldimensioner beroende på vilken kamera du använde.

Pixel Aspect Ratio Calculator tar hand om detta på ett enkelt sätt. Allt du behöver göra är att slå in de förhållande faktorer du vill, ange sedan den pixeldimension du vill ha, och du får sedan den information du behöver för att beskära ditt foto till en biograf.

Här är ett exempel.

Bilden nedan är 500 pixlar bred med 333 pixlar hög:

betta-original

I kalkylatorn skriver jag in att jag vill ha ett biografiskt förhållande på 2,39: 1, ange sedan bredden som 500 under det (att ange höjd är inte nödvändigt eftersom det kommer att beräkna den delen automatiskt).

bild

Nu vet jag att för att få det biografförhållandet, bör bilden ha sin duk beskärda till 500 × 209.

Med hjälp av GIMP laddar jag in bilden, klickar på Bild och sedan på Canvas Size, klickar på kedjelänken (till vänster om de övre rullgardinsmenyn 'pixlar') så att jag kan ange olika siffror för bredd / höjd, ställa in min duk på 500 × 209, centrera bilden med hjälp av mittknappen och sedan ändra storlek:

bild

Detta är slutresultatet:

betta-bio

Om du jämför de två sida vid sida, kan du verkligen se skillnaden:

betta-original

Ja, det är sant att du ska hugga av en bra del av bilden uppifrån och nedifrån, men det är avvägningen när du går efter en filmutseende på ett foto.

Observera att i GIMP kan du justera var bilden centreras på beskärning genom att klicka och dra rutan med musen.

Testa verktyget själv!

Länk: http://www.csgnetwork.com/pixelratiocalc.html