Det finns många fantastiska routrar som lanseras idag, och nu kommer många av dem utrustade med VPN-teknik (Virtual Private Network). Att använda VPN är ett bra sätt att kryptera en anslutning via ett offentligt nätverk; de kan emellertid vara svåra att installera. Men med tjänster som OpenVPN som byggs in i många routrar har de blivit lite mer vänliga för lekmannen att installera.

Följ med nedan så visar vi dig de bästa VPN-routrarna 2017.

Hur fungerar de?

Med hjälp av ASUS-routrar som ett exempel har många av dessa modeller OpenVPN-klienten installerad. Detta är bra för integritetsförespråkare eftersom det tränar all din nätverkstrafik via VPN. Andra märken kan också ha DD-WRT-, OpenWRT- och pfSense-klienter installerade.

Å andra sidan är det ganska sällsynt att dessa routrar är utrustade med en VPN-server. Om det finns en VPN-server ombord är det vanligtvis så att du kan ha fjärråtkomst till ditt hemnätverk - du får inte någon anonymitet genom det.

Hur som helst kan det vara komplicerat att installera en VPN-server. Vi har visat dig hur du ställer in en steg för steg, men för många räcker det med att få en router med klienten redan installerad. Detta kan vara ganska enkelt att installera - när du har anslutit din nya router kan du röra med enhetens VPN-inställningar (och många andra inställningar) i dess instrumentpanel eller åtkomstpanel.

Här är några av våra favorit routeralternativ:

Netgear Nighthawk R7000 AC1900

Om du vill revolutionera ditt hemnätverk är Netgears Nighthawk R7000 AC1900 det bästa sättet att gå. Med dual-core-behandling vid 1 GHz får du en av de snabbaste routrarna på marknaden. Den är utrustad med 802.11ac, så den stöder den moderna trådlösa AC-standarden.

Det finns inte en hel del trådlösa AC-enheter ännu, men de kommer, och den här routern kommer att se till att du är redo för det. Under tiden kan du dra full nytta av den här routerns tidigare stöd för Wireless-G och Wireless-N-standarder.

Detta är också en enhet som är idealisk för större bostäder, eftersom det ger dig en mycket bra mängd pålitligt trådlöst sortiment i många större byggnader. Den har OpenVPN-klienten du kan dra nytta av, men tyvärr är dess VPN-funktioner och funktioner ganska grundläggande. Men för en router som sitter på $ 180 (ofta finns för mycket, mycket mindre), är detta en ganska högdrivna modell.

Köp det nu: Amazon

Netgear Nighthawk X4S

Om du inte har något emot att släppa lite pengar på ditt hemnätverk, är Nighthawk X4S från Netgear ett mycket mer överlägset alternativ till Nighthawk R7000. Nighthawk R7000 har mycket bra hårdvara och kraft på billigt och har mer än du någonsin skulle behöva i kapacitet. Men om du letar efter något med bättre VPN-funktioner och allt bättre funktioner är Nighthawk X4S vägen att gå.

Den här routern har mycket att göra - du får en 1,7 GHz dual-core processor för bättre prestanda. Det levereras med Gigabit Ethernet-portar och kan fungera med Amazon Echo, vilket ger dig möjlighet att kontrollera ditt hemnätverk med röstkommandon. Det är nätverkslagringsklart och har OpenVPN-klienten klar att använda. Den har också de fyra externa antennerna, vilket ger dig gott om räckvidd - perfekt för större hem (och även i vissa kommersiella applikationer).

Det finns många andra fantastiska saker packade i den här routern, som fyrströms (4 × 4) Wi-Fi-arkitektur, MIMO-teknik, dynamisk QoS (Service of Quality) och har till och med 160 MHz kanalbandbredd - perfekt för topphastigheter på mobil enheter.

Nighthawk X4S är super dyra till 200 $, men om du letar efter bra VPN-funktioner och för att kunna framtidsbestämma ditt hem är X4S helt värt det. Det säger sig självt, det är en av de bästa VPN-routrarna på marknaden just nu.

Köp det nu: Amazon

ASUS RT-AC56U

ASUS RT-AC56U är lite annorlunda än Netgear's Nighthawk i och med att du har fyra interna antenner istället för de externa. På grund av detta är hastighet och räckvidd inte nästan lika bra, men det är fortfarande en formidabel router för hemnätverk med många funktioner.

Den här routern levereras mycket - den har stöd för alla typer av krypteringsstandarder och ASUSWRT-instrumentpanelen för en snabb och enkel annonserad installation på 30 sekunder. Du hittar också stöd för saker som WPS, en VPN-klient, intelligent QoS, anti-malware-skydd, fjärråtkomst, molnlagring och mer. Det fina med ASUS 'RT-AC56U är att den automatiskt också kontrollerar om det finns säkerhetshål och uppdateringar av firmware. Den här routern kan faktiskt också fungera som en åtkomstpunkt.

Detta är en annan router som är klar för gigabit också. Så om du har något liknande Verizons Gigabit-anslutning i ditt hem kommer den här routern att säkerställa att du drar full nytta av dessa hastigheter. ASUS annonserar att du ser upp till 1,2 Gbps i hastighet. Med det sagt är detta en annan router som också stöder den nuvarande trådlösa 802.11ac-standarden.

ASUS 'RT-AC56U är också på den billigare sidan. På Amazon kan du hämta det till $ 125, men du får också en rabatt efter köpet, vilket ger dig cirka 105 dollar. Så om du vill ställa in dig själv med en bra VPN-router som är gigabit-klar kommer RT-AC56U inte att svika.

Köp det nu: Amazon

Linksys E2500 och ASUS RT-N66W

De flesta routrar på den här listan kommer att kosta dig upp till 100 $ (eller mycket mer). Men för dem som har en budget är Linksys E2500 inte ett dåligt alternativ. Du måste dock vara villig att nöja dig med mycket mindre kraft och funktioner om du ska gå budgetvägen.

För $ 55 är Linksys E2500 inte dåligt. Med den kan du förvänta dig trådlösa hastigheter så höga som 300 Mbps, anständigt räckvidd och dubbelt bandteknologi för bättre prestanda. Det är verkligen inte perfekt för stora hem eller kommersiella miljöer, men det är fortfarande ett utmärkt alternativ för dem som har en budget.

Återigen, det här är en budgetruter, så du kommer inte att få alla de funktioner du ser i en till exempel $ 100-router. Det finns ingen riktig VPN-tjänst här, bortsett från Cisco Connect. Det är inte det bästa alternativet, men kan komma dig förbi om du kan finjustera det rätt. Den andra nackdelen: det finns inget trådlöst AC-stöd. Du får trådlöst-N, vilket är vad många enheter stöder, men eftersom det inte finns någon trådlös AC-standard här, kan du inte förvänta dig att Linksys E2500 ska framtidsbestämma ditt hemnätverk.

Å andra sidan är det superlätt att installera. Linksys säger att de kan få dig igång i bara tre snabba och enkla steg.

Om du klarar av att pressa ytterligare $ 30 i din budget är ASUS RT-N66W ligor bättre. Det liknar på många sätt, men har några anmärkningsvärda förbättringar. Den sitter på cirka 85 dollar, har VPN-serverstöd, bättre räckvidd (annonseras för att täcka 4 000 kvadratmeter) och är en router som är klar för gigabit och kräver hastigheter upp till 900 Mbps. En annan stor aspekt är att antennerna är externa, vilket är det som hjälper dig att få det bättre räckvidden och hastigheten.

Det här är en annan som inte har trådlöst AC-stöd, men igen, du skulle vara hårt pressad snagging det på en budget.

Köp det nu: Amazon (Linksys), Amazon (ASUS)

Stängning

Om du vill modernisera och / eller framtidssäkra ditt hemnätverk samtidigt som du har tillgång till några fantastiska VPN-inställningar är det några av de bästa routrarna du kan få på marknaden. De flesta av routrarna på den här listan är en enorm uppgradering - en bra del av dem stöder den nyare moderna trådlösa AC-standarden, så oavsett vad, du är framtidsskyddande ditt hemnätverk med dem specifikt. VPN-funktioner varierar från router-till-router, så vad det verkligen kommer till är hur mycket pengar du vill spendera på en router och om du vill ha mer än bara de grundläggande VPN-funktionerna.

Det är naturligtvis bara en fråga du kan svara på. När allt kommer omkring, när du börjar spendera $ 200 eller mer på en router, börjar du komma in på teknik på kommersiell nivå där. Och även om det inte är något problem, är det bara bäst att undersöka och se vad du vill ha av en router innan du tar ut stora pengarna.