En av de många förmånerna att vara Xbox Live Gold-abonnent är de gratis spel du får prova varje månad. Det är det perfekta tillfället att prova något nytt, experimentera med ett indie-spel eller bara slösa bort lite tid med ett spel du inte ville betala för. Spel ändras varje månad så det lönar sig att hålla sig uppdaterad. Här är Xbox Live-gratisspel för februari 2017.

Se även vår artikel Hur man tittar på Netflix på din TV - The Ultimate Guide

Det finns fem nya spel på alla, tre Xbox One och två Xbox 360, även om du naturligtvis kan spela alla dem på din Xbox One.

Xbox Live-gratisspel för februari 2017 är:

  1. Lovers in a Dangerous SpacetimeMonkey Island 2: SEProject Cars Digital EditionStar Wars: The Force UnleashedKiller Instinct Season 2: Ultra Edition
Xbox live gratis spel med guld februari 2017-2

Lovers in a Dangerous Spacetime - Tillgänglig 01/02 till 28/02 ($ 14.99) Xbox One

Lovers in a Dangerous Spacetime är ett co-op-äventyrsspel för 1 - 4 spelare på Xbox One. Trots den romantiska titeln är spelets mål att övervinna galaktiska krafter som vill kontrollera universum. Du och din truppkamrater manar laserkanoner, sköldar och thrusterar för att försvara dig mot dessa angripare.

Du och dina medspelare kommer att utforska ett mycket färgrikt universum och arbeta dig igenom spelet med hjälp av lagarbete för att besegra den onda fienden. Det är ett bra spel med tillräckligt med en utmaning för att hålla alla spelare upptagna.

Spelet är lite excentriskt och definitivt något för spelare som gillar något lite annorlunda då och då. Det är ett mycket välgjordt spel som gör mycket med sex timmars speltid. Det kan verka lite ytligt men du är snabbt kopplad när du spelar och det är alltför lätt att komma till slutet och undra var hela tiden gick.

Recensioner har ofta sagt att det här spelet kan vara ett prov på vänskap. Eftersom det är samarbete och starkt beroende av samarbete medan det är ganska oförlåtande, finns det mycket på spel i varje drag du gör. Det är mycket för ett litet spel att uppnå och något du borde ha i åtanke om du väljer att spela. Välj dina spelkompisar klokt!

Lovers in a Dangerous Spacetime är ett bra litet spel som du måste vara socialt för att spela. Det kan testa dessa vänskap men det kommer också att belöna dem. Väl värt att prova.

Xbox live gratis spel med guld februari 2017-3

Monkey Island 2: SE - Tillgänglig 01/02 till 15/02 ($ 9.99) Xbox 360

Monkey Island 2: Special Edition är ett Xbox 360-spel som tar en av de mest underhållande pek- och klick-äventyren och tar den till konsolen. Monkey Island är välkänt för sin humor, pussel, bra berättelse, bra skrivande och allomfattande underhållning. Även om grafiken inte är något att ropa om, är resten av spelet mer än tillräckligt för att hålla dig underhållen.

Du spelar amatörpirat Guybrush Threepwood när han fortsätter sina äventyr. Threepwood dumpar sin tjej och vill hitta skatten istället så tar på sig den dastard undead piraten Le Chuck igen. Efter att ha slagit honom en gång på Monkey Island och fått flickan väntar ytterligare äventyr.

Denna version har justerats för konsolen med bättre kontroller. Originalspelare kommer att behöva justera medan nykomlingar kommer att tycka att det är ganska intuitivt och omedelbart kan navigera fritt. En annan förbättring i denna utgåva är voiceovers. De spelar nu fint med grafiken och arbetar tillsammans för att leverera det engagemang som det första spelet var så känt för.

Två andra snygga förbättringar av Monkey Island 2: SE är antydan och belysningssystemen. Om du har problem med pussel ger tipssystemet dig lite hjälp för att hitta svaret på pusslet. Den presenterades i originalet men verkar ha förbättrats mycket denna gång. Objektmarkering är en växel som visar vilka objekt i din närhet som kan interageras med. Båda är ganska användbara för de mer esoteriska pussel i spelet.

Monkey Island 2: SE är ett fantastiskt spel som jag gärna skulle betala fullt pris för. Eftersom det är gratis ett tag spelar jag det så mycket jag kan komma undan med!

Xbox live gratis spel med guld februari 2017-4

Project Cars Digital Edition - Tillgänglig 16/02 till 15/03 ($ 29,99) Xbox One

Project Cars är en av de mest framgångsrika körspelsfranchiserna på konsolen. Det är lika mycket en karriärsimulator som en bilsimulator och placerar dig i skorna på en uppåtgående förare som vill göra den stor bakom rattet. Välj din sport, bygg en profil och börja din resa till ära.

Detta spel var delvis crowdfunded och koncentreras mindre på meningslösa sociala interaktioner eller delning av andra racingspel. Istället förlitar det sig mer på den viscerala spänningen i att tävla snygga bilar runt realistiska spår.

Project Cars Digital Edition innehåller ett DLC-paket med 5 extra bilar som du kan tävla online i tuffa men spännande flerspelarmatcher. Det finns fortfarande en blomstrande gemenskap som spelar spelet, särskilt när det är ett Xbox Live-gratis spel så att du inte har några problem med att hitta ett lopp.

Project Cars Digital Edition koncentrerar sig på det du faktiskt är där för, körningen. Det undanröjer mycket av gnistrandet av andra körspel för att leverera på actionen.

Xbox live gratis spel med guld februari 2017-5

Star Wars: The Force Unleashed - Tillgänglig 16/02 till 28/02 ($ 19,99) Xbox One

Star Wars: The Force Unleashed är ett fantastiskt spel som gör bra för att leverera Star Wars-tema med mekanik för att säkerhetskopiera IP. Du spelar en Sith-lärling som hjälper Darth Vader i hans strävan att utplåna Jedi före tiden för Star Wars: Avsnitt IV A New Hope.

Spelet gör ett bra jobb med att undvika besvikelserna som verkar plåga Star Wars-spelfranchisen och ger en gedigen upplevelse. Höjdpunkten är definitivt styrkorna och deras integration i spelet. Det finns buggar och problem men räcker inte för att förstöra handlingen.

Som namnet antyder, kärnelementet i Star Wars: The Force Unleashed släpper loss kraften. Ibland över toppen, ibland överväldigande, men alltid underhållande. Det var det första spelet i sin typ som gjorde det möjligt för oss att njuta av grunderna i hur det är att vara en kraftanvändare. Med uppgraderingar och extra förmågor under hela spelet finns det här tillräckligt för att du ska spela till slutet.

Star Wars: The Force Unleashed är ett solidt spel med bra mekanik, anständig grafik och står högt över många av de andra Star Wars-spelen där ute. Väl värt att prova, särskilt eftersom det är gratis fram till slutet av månaden!

Xbox live gratis spel med guld februari 2017-6

Killer Instinct säsong 2: Ultra Edition - Tillgänglig: 16/01 - 15/02 ($ 39.99) Xbox One

Killer Instinct säsong 2: Ultra Edition är en fortsättning på det mycket framgångsrika kampspelet Killer Instinct. Om du gillar knappmaskning och sparkar rumpa kan detta vara spelet för dig. Det är en solid uppdatering av ett redan genomfört stridsspel som uppdaterar det till dagens. Den innehåller nya karaktärer, nya spellägen, nya kombinationer och premiumtillbehör.

Det första spelet var helt enkelt fantastiskt. En ren flerspelarkämpe som bara hade några tecken men mycket roligt. Den här versionen är enligt min mening enklare och inte lika spännande och låter spammare vinna med antingen en projektil, låg hit eller kast. Om du provar det här spelet, lära dig räknarna till dessa tre drag direkt, annars lägger du snart ner det.

Gameplay den här gången har förlorat en del av den fara där du var nästan för rädd för att attackera en annan spelare eftersom du vet att du skulle bli förstörd på två sekunder. Istället flyger kombinationer så mycket som projektiler är spam. Det är ett mycket mer tillgängligt spel men är värre för det.

Bortsett från förändringar i spelet, sätter säsong 2 nio nya karaktärer att spela och Shadow Lab som låter dig skapa en karaktär och ladda upp den för andra att spela mot. Så även om du inte är online kan folk fortfarande slåss mot dig. Det är ett snyggt tillägg, särskilt eftersom du sedan kan spela andra skuggor för att jämföra dig själv med andra spelare utan förnedring.

Du behöver basspelet för att spela Killer Instinct Season 2: Ultra Edition men det är för närvarande gratis på Xbox Live. Förbered dig också på att vara nickel och dimma för extra om du håller dig med det.

Varje av dessa spel är väl värt din tid och diskutrymme, särskilt eftersom de är fria under en begränsad tid. Alla spelar bra på sina respektive konsoler och Xbox One-ägare kan också spela Xbox 360-spel tack vare bakåtkompatibilitet.

Om du missade dem var Xbox Live-gratisspel med guld för januari 2017:

  • Van Helsing: Deathtrap ($ 19.99) Xbox OneKiller Instinct Season 2 Ultra Edition ($ 39.99) Xbox OneThe Cave ($ 14.99) Xbox 360Rayman Origins ($ 14.99) Xbox 360

Håll koll på den officiella Microsoft-webbplatsen för Xbox live-gratisspel med guld varje månad för att se till att du inte missar.