LG släppte nyligen V20, och många har kallat det som en av de bästa smartphones 2016. Men det verkar finnas några problem med ett snabbt döende batteri på LG V20. Vissa av dessa problem är baserade på de typer av appar som används eller programvarufel för Android som måste åtgärdas. Följande kommer att förklara flera sätt att hjälpa till att fixa en snabb batteriladdning på en LG V20.

Starta om eller återställ V20

Ibland när V20-batteriet dör snabbt är det bästa alternativet att fabriksinställa LG V20. Ett annat bra skäl att fabriksinställa en V20 är att få en ny start på enheten. Följ denna guide för att starta om och återställa V20.

Inaktivera eller hantera bakgrundssynkronisering

När öppningar används tappar dessa appar fortfarande batteriet på din V20. Det bästa sättet att hjälpa till att fixa det snabbt tömande batteriet på V20 är att stänga dessa appar när det inte används. Detta kan göras genom att dra ner snabbinställningarna och svepa ner med två fingrar och tryck på Sync för att inaktivera det.

En annan metod är att gå till Inställningar -> Konton och inaktivera synkronisering för de appar du inte behöver. När du inaktiverar Facebook-bakgrundssynkronisering kommer du att märka att LG V20-batteriets livslängd blir mycket bättre.

Inaktivera LTE, Plats, Bluetooth

Med Internet för saker som platsspårning tappar LTE Internet och Bluetooth verkligen batteriet snabbt på V20. Någon gång behöver du dessa tjänster, men under tider som det inte behövs, kan du prova att stänga av dem och se hur mycket längre batteritiden på din V20. och offra batteriets livslängd. För dem som inte vill inaktivera Location (GPS), sätt smarttelefonen i energisparläge. Det kommer bara att vakna upp när det är nödvändigt - som för Navigation. Bluetooth är en annan stor tyst batteri mördare.

Använd V20 energisparläge

Funktionen "Energisparläge" har några fantastiska alternativ för att fixa ett döende V20-batteri. Det finns alternativ för att begränsa bakgrundsdata. Det finns ett annat alternativ för att begränsa prestanda, till exempel att stänga av GPS och bakgrundsbelysta knappar och sänka skärmens ramfrekvens, samt att styra telefonens processor. Du kan välja om du vill starta det här läget manuellt eller låta telefonen göra det automatiskt.

Inaktivera Wi-Fi

WiFi dödar batteriet på V20 om det är på hela dagen. De flesta behöver inte anslutas automatiskt till varje Wi-Fi-nätverk som är tillgängligt, och det är en bra idé att slå på Wi-Fi när det inte används. Under tider som antingen en 3G / 4G / LTE-anslutning används för Internet stänger du av WiFi eftersom det inte finns något behov av att ha den på när den inte används.

Byt ut TouchWiz-startare

TouchWiz-startaren tappar inte bara batteriet på LG V20, utan tar också mycket minne och körs ständigt i bakgrunden. Försök istället Nova Launcher för bättre prestanda och bättre batterihantering.

Minska kopplingen

Minska mängden koppling som görs med din V20. Ja, kopplingsfunktionen är utmärkt för att ansluta andra enheter till Internet, men den här funktionen tappar V20-batteriet snabbt. Det bästa sättet att fixa ett snabbt dörande batteri på V20 är att bara stänga av kopplingsfunktionen eller minska den tid det använder.