Om du har köpt en Apple iPhone 7 eller iPhone 7 Plus har många frågat varför det inte finns iMessages på iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Medan andra också har föreslagit att iPhone 7 och iPhone 7 Plus smsar meddelanden som inte skickas till iPhone-användare. Det finns två olika problem som är en del av problemet när din iPhone 7 och iPhone 7 Plus inte får textmeddelanden.

Den första är när Apple iPhone 7 och iPhone 7 Plus inte kan ta emot texter eller SMS från någon som skickar en text från en iPhone som en iMessage. Ett annat problem är att textmeddelandena iPhone 7 och iPhone 7 Plus inte skickar eller SMS till någon som använder en icke-Apple-telefon som Windows, Android, Blackberry eftersom meddelandena skickas som iMessage.

Dessa två problem stöds vanligtvis på Apple iPhone 7 och iPhone 7 Plus om du hade använt iMessage på din gamla iPhone. För dem som har glömt att inaktivera iMessage innan du använder simkortet på iPhone 7 och iPhone 7 Plus, kommer andra iOS-enhetsanvändare fortfarande att försöka använda iMessage för att skicka text till dig. Den goda nyheten är att vi nedan förklarar hur du fixar Apple iPhone 7 och iPhone 7 Plus för att inte få texter.

Hur man fixar Apple iPhone 7 och iPhone 7 Plus som inte får textmeddelanden:

En metod att fixa din iPhone 7 eller iPhone 7 Plus för att inte få texter är genom att gå till telefonens inställningar. Välj sedan på Meddelanden> Skicka & ta emot. Klicka på Använd ditt Apple-ID för iMessage och logga in med ditt Apple-ID. Se till att ditt telefonnummer och Apple ID är listade under Du kan nås av iMessage på. Gå tillbaka till Inställningar> Meddelanden> Skicka & ta emot på dina andra iOS-enheter.

Om du inte har den ursprungliga iPhone-enheten eller inte kan stänga av iMeassge. Det näst bästa alternativet skulle vara att gå till Deregister iMessage-sidan och stänga av iMessage. När du kommer till avregistreringssidan iMessage, gå till botten av sidan och välj alternativet "inte längre har din iPhone?". Under det här alternativet finns ett fält för att ange ditt telefonnummer, välj din region och ange telefonnummer. Klicka sedan på Skicka kod. Skriv koden i fältet "ange bekräftelsekod" och klicka sedan på skicka.

Nu ska du kunna ta emot testmeddelanden på din Apple iPhone 7 och iPhone 7 Plus från iPhone-användare.