Varför tar du mycket tid på att svara på dina WhatsApp-meddelanden?


Svar 1:

Ibland beror det på att jag är riktigt upptagen - jag försöker alltid separera arbete och personliga grejer, så jag svarar sällan på personliga meddelanden om jag arbetar. Oftast är det milda saker som människor som frågar om jag ska gå ut på fredag ​​eller när jag kommer tillbaka i landet.

Ett annat fall är om jag kontaktar någon som jag inte känner till. WhatsApp låter vem som helst se ditt telefonnummer och jag är medlem i ett par grupper relaterade till mitt arbete, där frilansare pratar och diskuterar arbetsfrågor. Ibland kommer en kollega att ge mitt nummer till någon och de kommer att kontakta mig oönskad, antingen vill hitta vänner eller erbjuda mig ett jobb. Inget av meddelandena besvaras eftersom: a) Jag föredrar att få vänner i verkliga livet; b) Jag accepterar inte jobberbjudanden från människor som jag inte har haft förut.

Det kan också tyckas dåligt, men ibland vill jag inte svara. Om jag kämpar med någon eller bara tycker att jag är för trött för att umgås, lägger jag ner telefonen och kopplar av lite. Eller till och med bara chatta med någon som jag tycker är trevlig medan jag ignorerar alla andra konversationer. Jag vet att det är lite barnsligt, men människor tenderar att tänka “Online ” betyder “Personligt tillgängligt för mig ” och att det bara är lite mycket.